Finalist Milo de Boer kijkt terug op geslaagd NK tafeltennis

Berkel en Rodenrijs - Afgelopen weekend was het sinds lange tijd weer mogelijk om aan een groot tafeltennisevenement mee te doen. In Schiedam werden de Nederlandse Kampioenschappen voor B, C, D en E licenties gehouden. Ook tafeltennisvereniging TOGB nam deel aan dit toernooi.

Namens tafeltennisvereniging TOGB kwamen op zaterdag Rick Bakker, Benjamin Slijper, Mark Heezen, Oliver Beemer en Sjoerd van Heerebeek in actie bij de D-licenties. In deze klasse behaalde Sjoerd van Heerebeek het podium met een tweede plaats in het dubbelspel.
Op zondag mocht de 17-jarige Milo de Boer aan de start verschijnen in de categorie B-licenties. In de poule won Milo al zijn wedstrijden en stroomde hierdoor als groepswinnaar door naar het hoofdtoernooi. Daar versloeg hij achtereenvolgens Maarten Loeve, Mark Smith en Joey Boekkooi om in de finale te stuiten op Jelle Bosman.
De eerste twee games gingen naar Jelle, waarna Milo door een tactische aanpassing meer vat op het spel begon te krijgen en de derde game met 15-13 won. In de vierde game kwam Milo op een voorsprong van 9-5, maar dit was niet genoeg om ook de vierde game naar zich toe te trekken. Met 14-12 was het Jelle Bosman die de game won en daarmee de titel in de wacht sleepte.
Ondanks het verlies in de finale kan Milo terugkijken op een geslaagd tafeltennisweekend. Hij won namelijk een dag eerder het kwalificatietoernooi voor het EK Teams. Samen met Laurens Tromer, Kas van Oost en Gabrielius Camara reist Milo namens Nederland af naar Cluj (Roemenië) waar het EK gespeeld wordt van 28 september tot 3 oktober.