Bleiswijk - Het is Weidevogels niet gelukt om het zaalseizoen met een goed gevoel af te sluiten. De Bleiswijkers slikten een ruime nederlaag (31-23) in de uitwedstrijd tegen Fiducia.
Weidevogels begon nog goed aan de wedstrijd en kwam op voorsprong. Bij een 1-5 voorsprong leek er nog niets aan de hand, maar daarna draaide Fiducia het compleet om. Bij rust keek de ploeg van Peter de Waard plots tegen een achterstand van vier doelpunten aan.
In de tweede helft kon Weidevogels niets meer inbrengen tegen het scherp schietende Fiducia. "We hadden de pech dat Fiducia alles wat ze los lieten scoorde", aldus De Waard. "Ze hebben echt een heel hoog percentage geschoten. Daarnaast was het verdedigend bij ons af en toe ook gewoon niet scherp."
Op 6 april start Weidevogels met de veldcompetitie, waarvoor ze zijn ingedeeld in een pittige poule. Daarvoor hoopt de ploeg uit de negatieve sleur te komen. "Ik denk dat een doel al weer gaat helpen", voorspelt de coach. "De laatste wedstrijden ballen we eigenlijk zonder doel en dan merk je toch dat de scherpte er net niet is. Dus ik denk met een nieuw doel en nieuwe omgeving dat het kwartje weer onze kant opvalt."