JobHulpMaatje Helpt

Lansingerland – Heb je je baan verloren of zit je niet op je plek? JobHulpMaatje Lansingerland Helpt je verder. Samen gaan we aan de slag, via een individueel traject met een gecertificeerd Maatje, om beter bemiddelbaar te worden op de arbeidsmarkt en nieuwe stappen te zetten richting een nieuwe baan of functie. De werkplek is volledig coronaproof ingericht. Meer informatie vind je op de website www.pand58.life/jobhulpmaatje of jobgroups@pand58.life. Heb je nog vragen over het Job coach-traject neem dan contact op met Jan Grin, coördinator JHM Lansingerland 06 - 467 008 37.

Alzheimercafé

Lansingerland –Tijdens het digitale Alzheimercafé op woensdag 9 juni komt het regelen van wettelijke zaken in relatie tot dementie aan bod. Iemand met dementie kan op een bepaald moment zijn/haar belangen niet meer zelf behartigen. Het is belangrijk om zijn/haar wensen tijdig vast te leggen en zaken te regelen. Deze avond praat een expert de deelnemers aan dit digitaal café bij over erfrecht, volmachten en machtigingen bij de bank. Ook worden bewindvoering, mentorschap en (levens-)testament besproken. Omwille van de coronamaatregelen vindt het Alzheimercafé digitaal plaats via “Zoom”. Het programma is van 19.30 tot 20.45 uur, inloggen kan vanaf 15 minuten voor de start van het programma. Inloggegevens zijn te verkrijgen door een email te sturen aan acl@alzheimerdwo.nl. Informatie: Welzijn Lansingerland, tel. 010- 522 55 45.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Home-Start van Humanitas Lansingerland zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met gezinnen en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met ten minste één kind onder de 18 jaar. Doel is voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie aanvragen en aanmelden kan via Henriëtte Staarthof, tel. 06 – 10026711 en Ellis Neeleman, tel. 06 - 24361018 of via home-start.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.