JobHulpMaatje Helpt

Lansingerland – Heb je je baan verloren of zit je niet op je plek? JobHulpMaatje Lansingerland Helpt je verder. Samen gaan we aan de slag, via een individueel traject met een gecertificeerd Maatje, om beter bemiddelbaar te worden op de arbeidsmarkt en nieuwe stappen te zetten richting een nieuwe baan of functie. De werkplek is volledig coronaproof ingericht. Meer informatie vind je op de website www.pand58.life/jobhulpmaatje of jobgroups@pand58.life. Heb je nog vragen over het Job coach-traject neem dan contact op met Jan Grin, coördinator JHM Lansingerland 06 - 467 008 37.

Korte cursus Gespreksmaatje

Lansingerland - Welzijn Lansingerland zoekt Gespreksmaatjes voor mensen van 50 jaar en ouder die graag met iemand willen delen wat hen bezighoudt. Een keer per veertien dagen bezoekt een Gespreksmaatje een ander op een dag die ze samen bepalen. Een Gespreksmaatje krijgt door middel van een korte scholing wat extra handvatten mee om een gesprek wat meer diepgang te geven. Ook worden gespreksvaardigheden met elkaar geoefend. De komende scholing is 25 mei en 2 juni of 3 en 10 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Daarna komt men elke acht weken als groep bij elkaar. Informatie/aanmelding: Maria Boersma, maria@swsl.nl of 06 - 86868596. Maria is coördinator Zingeving en Levensvragen bij Welzijn Lansingerland.

Discgolf bij Outdoor Valley

Lansingerland - ActiefLansingerland (onderdeel van Welzijn Lansingerland) en Outdoor Valley organiseren ook in mei weer de populaire buitenactiviteit discgolf. Men speelt in groepjes van twee personen, conform de huidige richtlijnen van het RIVM. Het discgolf vindt buiten plaats, dus denk om gepast schoeisel. Deze activiteit vindt plaats op (maandag) 31 mei, bij Outdoor Valley, Hoeksekade 141 in Bergschenhoek. Ontvangst om 10.00 uur met koffie/thee to go, afsluiting om 12.00 uur met een eenvoudige lunch to go. Aanmelden kan tot en met de donderdag ervoor. Kosten: € 8,75 per keer. Voor actiefpashouders geldt 25% korting met couponcode die via de mail verstrekt is. Informatie en aanmelden: www.actieflansingerland.nl en kies voor activiteiten. Of bel/mail op werkdagen 010-522 5545 / info@actieflansingerland.nl.

Inloopspreekuur Reuma

Zoetermeer - De Reumapatiëntenvereniging Zoetermeer e.o. houdt op woensdag 2 juni inloopspreekuur Reuma in het Forum in het Stadshart te Zoetermeer. Dit inloopspreekuur is gratis en voor iedereen toegankelijk. Door een ervaringsdeskundige wordt ruim de tijd genomen voor een gesprek en voorlichtingsmateriaal is ruim voorhanden. Vooraf aanmelden is niet nodig. Let op: tijd en plaats zijn gewijzigd! Het spreekuur vindt plaats van 13.00 tot 15.00 uur. Het wordt gehouden op het entresol aan een grote tafel en wordt aangegeven met de banner van de reumavereniging. Het Forum is bereikbaar via een van de drie ingangen: Stadhuisplein 1, Engelandlaan 502 en Perron Randstadrail halte Stadhuis Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.rpvzoetermeer.nl .

Moeders voor Moeders

Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 0800 0228070 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl.

Tandem Maatjes zoekt vrijwilligers en stagiairs

Lansingerland - Inwoners van Lansingerland kunnen door allerlei omstandigheden, tijdelijk of voor langere tijd, minder goed deelnemen aan onze samenleving. Tandem Maatjes van Humanitas Lansingerland is er om deze mensen m.b.v. een maatje te ondersteunen en zo meer uit hun sociale isolement te halen. Samen op pad of gewoon thuis wat kletsen, creatieve dingen maken of juist mee naar een instantie, helpen bij solliciteren, of het sociale netwerk vergroten. Is je interesse gewekt, neem dan contact op met de coördinator Alice Mullemeister, a.mullemeister@humanitas.nl tel. 06 - 307 370 88 of kijk op www.humanitas.nl/lansingerland