JobHulpMaatje Helpt

Lansingerland – Heb je je baan verloren of zit je niet op je plek? JobHulpMaatje Lansingerland Helpt je verder. Samen gaan we aan de slag, via een individueel traject met een gecertificeerd Maatje, om beter bemiddelbaar te worden op de arbeidsmarkt en nieuwe stappen te zetten richting een nieuwe baan of functie. De werkplek is volledig coronaproof ingericht. Meer informatie vind je op de website www.pand58.life/jobhulpmaatje of jobgroups@pand58.life. Heb je nog vragen over het Job coach-traject neem dan contact op met Jan Grin, coördinator JHM Lansingerland 06 - 467 008 37.

Discgolf bij Outdoor Valley

Lansingerland - ActiefLansingerland (onderdeel van Welzijn Lansingerland) en Outdoor Valley organiseren ook in mei weer de populaire buitenactiviteit discgolf. Men speelt in groepjes van twee personen, conform de huidige richtlijnen van het RIVM. Het discgolf vindt buiten plaats, dus denk om gepast schoeisel. Deze activiteit vindt plaats op (maandag) 24 en 31 mei, bij Outdoor Valley, Hoeksekade 141 in Bergschenhoek. Ontvangst om 10.00 uur met koffie/thee to go, afsluiting om 12.00 uur met een eenvoudige lunch to go. Aanmelden kan tot en met de donderdag ervoor. Kosten: € 8,75 per keer. Voor actiefpashouders geldt 25% korting met couponcode die via de mail verstrekt is. Informatie en aanmelden: www.actieflansingerland.nl en kies voor activiteiten. Of bel/mail op werkdagen 010-522 5545 / info@actieflansingerland.nl.

Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers van Humanitas Lansingerland richt zich op begeleiding van statushouders bij inburgeren, administratie en welzijn. Vrijwilligers bieden praktische ondersteuning bij het aanvragen van toeslagen en de inrichting van de woning. Bij het wegwijs raken in de gemeente en woonomgeving maar ook bij het zoeken van een sport of hobby. Wil jij een nieuwkomer helpen een goede start te maken in onze gemeente? Meld je dan aan via nieuwkomers.lansingerland@humanitas.nl of kijk op humanitas.nl/lansingerland.

Sportief wandelen

Regio - Zoals het er nu naar uitziet gaat de Stichting Sportief Wandelen op 19 mei 2021 weer beginnen. Voor iedereen die even wil ontspannen door een paar uur in de natuur te wandelen en lekker sportief bezig te zijn. Sportief wandelen is anders dan gewoon een stukje wandelen. Het is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. Sportief wandelen is wandelen met oefeningen in verschillende tempo’s waarbij altijd nog adem overblijft om een gesprekje te voeren. Informatie of aanmelden voor een gratis proefles: kijk op https://www.stichtingsportiefwandelennootdorp.nl/ Een van de startlocaties is de Soete Suikerbol, Ade 23 te Pijnacker, op de grens van Berkel en Rodenrijs.

Rijbewijskeuringen

Berkel en Rodenrijs - Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Zonboog Gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs op zaterdag 29 mei en zaterdag 19 juni medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Info/afspraak maken: www.regelzorg.nl of bel tijdens kantooruren de afsprakenlijn: 088 - 2323 300.