Picnic-karretjes rijden nu ook in Lansingerland na feestelijke opening

Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 31 maart openden Kathy Arends, wethouder Economische Zaken in Lansingerland, en haar collega van de gemeente Pijnacker-Nootdorp Ilona Jense de hub van Picnic aan de Da Vincistraat op bedrijventerrein Oudeland. Gelijktijdig werd ook het distributiecentrum geopend. Na de feestelijke opening gingen de welbekende Picnic-karretjes meteen op pad om de boodschappen bij de eerste huishoudens te bezorgen.

Door Laura Dofferhoff

De aanmeldingen voor het gebruik van de boodschappendienst stromen binnen, zo'n 10.000 huishoudens uit Lansingerland hebben zich al aangemeld. Niet eerder was het percentage eerste aanmeldingen zo hoog. De online boodschappendienst is voor veel drukbezette jonge gezinnen een uitkomst. Via de app bestel je je boodschappen, vervolgens bestelt Picnic jouw boodschappen bij hun leveranciers.Deze worden dan geleverd in het distributiecentrum van Picnic zelf, waar shoppers de boodschappen voor de klanten zo efficiënt mogelijk verzamelen. Als laatste stap worden de boodschappen ingeladen en gratis thuisbezorgd.

Duurzaamheid

De online supermarkt bestaat sinds september 2015 en de eerste vestiging bevindt zich in Amersfoort. Inmiddels is het bedrijf actief in meerdere grote steden waaronder Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Sinds het begin van de oprichting heeft Picnic duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo heeft de supermarkt haar eigen voertuig ontwikkeld, genaamd de E-Worker. Met dit wagentje wil Picnic de CO2 uitstoot van auto’s die van en naar de fysieke supermarkten rijden terugdringen. Deze elektrische karretjes kleuren sinds woensdag dus ook het straatbeeld in Lansingerland. Een andere manier waarmee Picnic voor duurzaamheid wil zorgen is: het voedselverspilling tegengaan. Fysieke supermarkten moeten namelijk veel producten weggooien omdat ze over zijn en over de datum zijn. Door het concept van Picnic wordt voedselverspilling tegengegaan aangezien het bedrijf alleen de producten koopt die daadwerklijk ook door de klant via de app besteld zijn.
Het gaat er bij Picnic heel anders aan toe dan in een "ouderwetse" fysieke supermarkt. Daar is het logisch georganiseerd, producten die bij elkaar horen die liggen ook bij elkaar, dat is makkelijk voor de klant. Maar in het distributiecentrum van Picnic hoeven ze daar geen rekening mee te houden. Daar gaat het anders. Ze kijken naar de slimste manier om een kratje te vullen, zo kan het orderpicken zo efficiënt mogelijk verlopen.
Ook levert de nieuwe vestigingplaats van Picnic hier in Berkel en Rodenrijs veel nieuwe werkgelegenheid op voor de Lansingerlanders, het biedt werk aan 500 medewerkers.