Koffie met gezelligheid!

Lansingerland - Het maakt de koffie een stuk gezelliger als je er wat gezelschap bij hebt, al kan dat in deze tijd helaas niet met bezoek thuis. Welzijn Lansingerland roept u daarom op zich aan te melden voor het initiatief 'Koffie met gezelligheid!'. Dat kan via de telefoon (bellen en met meerdere mensen tegelijk gezellig kletsen), of online via beeldbellen (dan kunnen de deelnemers elkaar ook zien). Wat u wilt! Wie een smartphone, tablet of laptop heeft, maar nog niet weet hoe het werkt, kan zich aanmelden bij Welzijn en dan helpen ze u graag hierbij. Aanmelden kan door te bellen met 010-5225545 en te vragen naar Annemiek (Wensing) of Liesbeth. Mailen kan ook via: info@swsl.nl . Weet u nog een buurman- of vrouw die mee wil doen? Nodig die buur ook uit, iedereen is welkom!

Discgolf Welzijn Lansingerland

Lansingerland - ActiefLansingerland (onderdeel van Welzijn Lansingerland) en Outdoor Valley organiseren discgolf, een gezellige buitenactiviteit waarbij ontmoeten en gezelligheid een belangrijk onderdeel vormen. Deze activiteit wordt georganiseerd op 15, 22 en 29 maart. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden. De activiteit vindt buiten plaats, denk om gepast schoeisel. Men speelt in groepjes van twee personen conform de richtlijnen van het RIVM. Locatie: Outdoor Valley, Hoeksekade 141, Bergschenhoek. Programma: 10.00 uur ontvangst met koffie/thee to go, 10.30 uur de deelnemers krijgen een route en een aantal discs (frisbees) mee, 12.00 uur eenvoudige lunch to go. Deelname kost € 8,75 per keer. Voor Actiefpashouders geldt 25% korting met couponcode die via de mail verstrekt is. Informatie / aanmelden: www.actieflansingerland.nl en kies voor activiteiten of bel tel. 010 - 522 55 45.

​​​​​​Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan, (ondersteuning te bieden bij) het leggen van contact met uw buren, te bemiddelen tussen u en uw buren, begeleiding van een gezamenlijk gesprek met de buren en het verlenen van nazorg voor naleving van onderling gemaakte afspraken. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 010 – 522 55 45 of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Kijk op de website www.buurtbemiddelinglansingerland.nl voor meer informatie.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Home-Start van Humanitas Lansingerland zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met gezinnen en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met ten minste één kind onder de 18 jaar. Doel is voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie aanvragen en aanmelden kan via Henriëtte Staarthof, tel. 06 – 10026711 en Ellis Neeleman, tel. 06 - 24361018 of via home-start.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland

Welzijn zoekt boodschappenvrijwilligers

Lansingerland - De Boodschappendienst van Welzijn Lansingerland is voor Bergschenhoek en Bleiswijk op zoek naar vrijwilligers die één keer per week of één keer per twee weken boodschappen willen doen voor inwoners die dat zelf niet kunnen. De boodschappendienst is bedoeld voor ouderen of mensen met een beperking uit Lansingerland die niet in staat zijn om zelfstandig boodschappen te halen. De vrijwilliger haalt het boodschappenlijstje op bij de inwoner of helpt bij het opstellen van het lijstje. Vervolgens worden de boodschappen gehaald en samen opgeruimd. Interesse? Stuur dan een mail naar Jeanet Moerings via vrijwilligerswerk@swsl.nl of neem contact op via 010 - 522 5545. Meer informatie over Welzijn Lansingerland via: welzijnlansingerland.nl.