Will Meijers werkt na 25 jaar nog steeds met plezier

Berkel en Rodenrijs - Will Meijers Reparatie- en Onderhoudservice bestaat 25 jaar, op zondag 14 februari. De Heraut sprak met hem in zijn prachtig gerestaureerde huis op de Noordeindseweg 75.

Het monumentale pand, tegenover de benzinepomp, is dit jaar in augustus 110 jaar oud. Will heeft het huis zelf helemaal gerestaureerd en het is nu zo goed als klaar en vormt een mooi visitekaartje voor zijn werk. 25 jaar geleden was hij één van de eerste klusbedrijven in Lansingerland. Toen hij pas met zijn bedrijf begon werkte hij samen met verschillende aannemers maar hij vond het niet efficiënt werken omdat je op elkaar moet wachten en dingen moet afstemmen op elkaar. Door zijn ervaring en technische achtergrond durfde hij het aan om alles zelf te gaan doen.
"Ik ben handig, dus ik ging de werkzaamheden zelf uitvoeren", zegt Will. "Vooral stucwerk moet je leren, maar inmiddels kan ik dat allemaal zelf en heb ik het in eigen hand." Ook doet hij veel badkamer- en zolderverbouwingen. Samen met de klant bespreekt hij de wensen en geeft hij advies. Dan maakt hij een offerte. Vervolgens doet hij alles wat nodig is voor een verbouwing, van slopen, timmerwerk, elektra, loodgieterswerk, tot stucwerk en schilderen; het hele plaatje. Voor het plaatsen van een dakkapel werkt hij samen met een aannemer. In de zomer doet hij voornamelijk buitenschilderwerk en timmerwerk. Voor Will is kwaliteit erg belangrijk, hij wil dat alles tot in detail klopt en dat kost tijd, maar dan heb je ook iets waar je jaren plezier van hebt.

Gevarieerd werk

Will heeft veel vaste klanten in Lansingerland, maar ook in andere plaatsen. "Vaak bellen ze ook voor kleine klusjes", zegt hij. "Dat vind ik zo leuk aan mijn werk, het is erg gevarieerd." Will heeft achter zijn huis een schuur waar hij zijn spullen opslaat en dingen voorbereidt, maar voor de rest doet hij alles op locatie. "Gelukkig kunnen wij in deze tijd gewoon ons werk doen", zegt hij. "Het is zelfs erg druk. Ik werk na 25 jaar nog steeds met veel plezier!"
Voor meer informatie: www.willmeijers.nl .