Naar aanleiding van de columns van Annette Docter, de afgelopen weken in De Heraut, het volgende. Ik ben het met haar eens: je medemens hoeft geen last te hebben van de uitwerpselen van jouw huisdier. En dat is nu precies waar ik het met u over wil hebben. Ook ik erger me aan de poep van huisdieren op plaatsen waar het niet hoort, maar wat mij nog meer ergert is dat dit altijd wordt verweten aan hondeneigenaren. Ik lees nooit iets over kattenpoep overlast. En hoe de meeste katteneigenaren hun katten lekker vrij buiten laten lopen waar zij zich vervolgens naar hartelust, waar ze maar willen, kunnen ontlasten.
U zult zeggen; hoe weet u nou dat dit kattenpoep is? Nou dat zal ik u haarfijn uitleggen, mijn honden zijn er namelijk tot mijn grote ergernis dol op. Ze vinden het op het grasveld naast ons huis, u weet wel zo’n grasveld waar een bordje bij staat “verboden voor honden om te poepen”. Dat alle katten uit de buurt er hun ontlasting dumpen is blijkbaar minder erg. Weet u waar die schatjes nog meer poepen, in de speeltuin vlak bij ons huis, in mijn voortuin achter de lavendel, in het plantsoen voor mijn huis en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Toen er onlangs een hoop zand bij ons werd afgeleverd (er moest iets opnieuw bestraat worden) was het pas echt feest, want kennelijk dachten alle katten uit de buurt dat er voor de hele buurt een nieuwe kattenbak was geplaatst. En wij hebben heel veel katten in de buurt!!
Je zou denken dat katten hun ontlasting begraven, de katten bij ons in de buurt niet. Nee hoor, die laten het gewoon liggen als snack voor de honden uit de buurt of voor buitenspelende kindjes, kunnen ze er lekker met hun profielzooltjes in gaan staan, of misschien wel om de hondeneigenaren te pesten want weet u, die worden altijd in de spotlights gezet als het over poep overlast gaat.
Voor de goede orde, ik heb niets tegen katten. Ik vind ze zelfs erg leuk maar hou ze lekker als huisdier in je eigen huis of tuin. Laat ze uit aan een lijntje met een poepzakje bij de hand (u begrijpt, een brief met een knipoog...).

Sandra Mol