50e Facebook concert Arjan Breukhoven

Regio – Nog geen 24 uur na de mededeling van premier Rutte op 12 maart dat alle concerten verboden werden speelde organist Arjan Breukhoven (tevens dirigent van het Hollands Christelijk Mannenkoor in Lansingerland) een dag later al zijn eerste Live Facebook Concert. Aanstaande vrijdag 1 mei zal hij het 50e Live Facebook Concert geven in 50 dagen tijd. “Het is super droevig de reden waarom ik dit doe. Ik doe het om de kijkers een moment van muzikale ontspanning te geven in een spannende en onzekere Corona tijd. Dus om het 50e concert groots aan te pakken vind ik niet gepast. Het wordt een programma met super mooie muziek vanuit mijn eigen huiskamer." Aangezien het erg inspannend is om iedere dag een concertprogramma klaar te hebben, zal hij na vrijdag wel iets minderen tot drie keer per week. Kijk op https://www.facebook.com/arjan.breukhoven

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

Lansingerland - VluchtelingenWerk Lansingerland helpt vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben om een nieuw leven op te bouwen in onze gemeente. Vluchtelingen worden anderhalf jaar begeleid door een vrijwilliger van VluchtelingenWerk. In die tijd worden eerst praktische zaken geregeld, zoals aanvraag zorgverzekering, elektriciteit - gas en water. Inschrijven bij school voor kinderen en bij een inburgeringcursus voor volwassenen. Dit gebeurt samen met de vluchteling. Daarna helpen de vrijwilligers de vluchtelingen te participeren en integreren in de samenleving via sport, vrijwilligerswerk of werk. Wie zich wil aanmelden als vrijwilliger kan mailen naar Gayle Campbell via gcampbell@vluchtelingenwerk.nlof bel 010 – 5226651.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Humanitas Home-Start Lansingerland zoekt vrijwillige gezinsmaatjes die zelf moeder zijn en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 15 jaar. Doel is te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie/aanmelden kan via de projectcoördinatoren: Henriëtte Staarthof, tel. 06-10026711 of Ellis Neeleman, 06-24361018, of e-mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl.