Facebook concert Arjan Breukhoven

Lansingerland - Organist, pianist en dirigent Arjan Breukhoven, bekend als organist van de Berkelse Dorpskerk en als dirigent van het Hollands Christelijk Mannenkoor, bedacht een creatieve oplossing voor het cancelen van al zijn concerten. Elke dag is hij van 19.30 tot 19.50 uur live te beluisteren via Facebook. Hij geeft het Live Facebook Concert vanuit zijn huiskamer of vanuit een kerk in de regio. Soms in samenwerking met een andere musicus. Kijk op https://www.facebook.com/arjan.breukhoven

Geen Oldtimerdag

Zoetermeer/Lansingerland - De 20e editie van de Oldtimerdag in Zoetermeer en omgeving is vanwege het coronavirus afgelast. Het zou een feestelijke dag worden in verband met het jubileumjaar. Verzetten heeft geen zin omdat de situatie voorlopig onzeker blijft, en een dag als deze maanden van voorbereiding vergt. De dag is uitgesteld tot 15 mei 2021. Informatie: Jacques Boonekamp, tel. 06 - 53814740.

Autisme Info Centrum

Regio/Delft – De koffieochtenden voor mensen met autisme van het Autisme Info Centrum (AIC) gaan in verband met het coronavirus niet door. Het AIC is een informatie- en documentatiecentrum voor en door ouders en partners van mensen met autisme. Adres: Van Bleyswijckstraat 91, Delft, tel. 015–7600200. Info: www.autisme.nl, www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/autisme,www.facebook.com/AICZuidHolland. Of mail naar: delft.aic@gmail.com.

Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan, (ondersteuning te bieden bij) het leggen van contact met uw buren, te bemiddelen tussen u en uw buren, begeleiding van een gezamenlijk gesprek met de buren en het verlenen van nazorg voor naleving van onderling gemaakte afspraken. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 06-83621316 of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Kijk op de website www.buurtbemiddelinglansingerland.nlvoor meer informatie.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Humanitas Home-Start Lansingerland zoekt vrijwillige gezinsmaatjes die zelf moeder zijn en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 15 jaar. Doel is te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie/aanmelden kan via de projectcoördinatoren: Henriëtte Staarthof, tel. 06-10026711 of Ellis Neeleman, 06-24361018, of e-mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl.

Moeders voor Moeders

Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 0800 0228070 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl.