De Beren in Bleiswijk blijft groeien

Bleiswijk – Lars Nouwen en zijn partner Sylvia de Rijke gaan samen het vijfde jaar in als franchiser van De Beren in Bleiswijk en blijven er nog steeds een uitdaging in zien er iets goeds van te maken. Inmiddels niet alleen in Bleiswijk, maar sinds twee jaar eveneens in Alphen aan den Rijn.

“We blijven groeien en kunnen alles doen wat we willen. Toen we hier in Bleiswijk begonnen konden we er een eigen draai aan geven. De sfeer bleef hetzelfde, maar het berenaantal aan knuffels werd iets minder. Bovendien kozen we voor een andere indeling en een ander gebruik van het pand.”

Speelparadijs

De eerste etage van het pand op de hoek van de N209 en de Heulslootweg is een speelparadijs voor de kinderen geworden. “Met name op zaterdagavond zitten de gasten met kinderen – en dat kunnen er al gauw tachtig zijn – allemaal boven en dat is niet voor niets. Daar kunnen ze gezellig met elkaar aan tafel, maar voor de kids wacht er tevens een heel leuk speelparadijs waar ze zich prima kunnen vermaken. Daar merk je in het restaurant op de begane grond niets van. Die etage is op de woensdag- en zondagmiddag ook prima te gebruiken voor kinderfeestjes.”
Momenteel bereiden Lars en Sylvia tevens enkele andere op kinderen gerichte activiteiten voor. “We denken daarbij aan leuke workshops of het uitnodigen van een kinderboekenschrijver. Die plannen worden op dit moment verder uitgewerkt.”

Met de tijd mee

De Beren Bleiswijk gaat graag met de tijd mee. Dat is al snel te zien op de kaart. Erg actueel is op dit moment Share Dining; hapjes van de kaart die aan tafel worden uitgeserveerd. “Een avondvullend concept met vier rondes van steeds drie gerechten van de kaart (waaronder ook vegetarische en vegan). Er is een groeiende vraag naar vegetarische en vegan gerechten. In 2019 zijn De Beren restaurants uitgeroepen tot meest vegan vriendelijk restaurant van Nederland. We zien de markt en de wens van de gasten veranderen en inmiddels is bijna vijftig procent van de volledige kaart vegetarisch. Veel gerechten – onder andere saté en burgers – zijn ook in de vegetarische variant te bestellen.”

Vast team

De Beren werkt met een vast team fulltime medewerkers. De parttimers komen bijna allemaal uit Lansingerland. “We houden onze medewerkers graag vast en werken nog steeds met dezelfde mensen als toen we hier kwamen. Naast goed eten presenteren we met elkaar ook een huiselijke sfeer. Als je even moet wachten kun je dat doen aan de bar of in de gezellige lounge. De lounge is tevens een leuke gelegenheid om elkaar te treffen of af te spreken met een groepje.”
Stralende gezichten van de gasten die verwachtingsvol binnen komen, maar ook van vertrekkende kinderen. Met een Berenbeker die ze – na het toetje opgegeten te hebben – mee mogen nemen. En sommigen met een Kika beer die eveneens al jaren bij De Beren te koop en nog steeds heel populair is.