Van der Linde Catering + Evenementen naar Dubai Expo 2020

Berkel en Rodenrijs - Nederland neemt deel aan de Dubai Expo 2020. Deze wereldtentoonstelling wordt gehouden van 20 oktober tot 10 april 2021. Van der Linde Catering + Evenementen, gevestigd op Oudeland, zal de catering in het publieksrestaurant en de business lounge van het Nederlands paviljoen verzorgen.

Het is voor de eerste keer dat de Expo in de Golfregio wordt gehouden. Meer dan 200 landen en organisaties presenteren zich daar. Er worden 20 tot 25 miljoen zakelijke en particuliere bezoekers verwacht.
De Nederlandse deelname aan de wereldtentoonstelling begint inmiddels vorm te krijgen. Vorige week zijn twee belangrijke contracten ondertekend die door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) waren uitgezet om de juiste partners voor de exploitatie van het Nederlandse paviljoen te vinden. De contracten zijn het resultaat van een openbare Europese aanbesteding. Lokale partner Transguard Group zal in Dubai verantwoordelijk zijn voor het facilitair management van het Nederlandse paviljoen.
Een consortium van drie bedrijven - GL Events, Van der Linde Catering + Evenementen en Meetinglinq - verzorgt de 'hospitality’.

Catering

In het Nederlandse paviljoen bevindt zich straks een publieksrestaurant en een business lounge. Van der Linde Catering + Evenementen zal hiervoor zowel de reguliere catering als de VIP-opties verzorgen. Het bedrijf is sinds 2008 in Berkel en Rodenrijs gevestigd. Op Oudeland heeft het een duurzaam ontwikkeld hoofdkantoor van 2000 m2 met centraal magazijn en productiekeukens. Het bedrijf staat bekend om kwalitatief hoogwaardige catering en uitgesproken duurzame werkwijze. Zo werken zij zoveel mogelijk met 100% biologische, duurzaam geproduceerde, diervriendelijke en fairtrade producten. Dankzij deze duurzame aanpak en innovatieve visie past het bedrijf goed bij de Nederlandse deelname dat in het teken staat van ‘Uniting Water, Energy and Food’.
GL Events zal voor het Nederlandse paviljoen onder meer de werving en aansturing van gastvrouwen en –heren verzorgen. GL Events is een grote internationale speler in de evenementenwereld met ruim veertig jaar ervaring.
Het in Amsterdam gevestigde bedrijf Meetinglinq is verantwoordelijk voor de paviljoenwinkel en is gespecialiseerd in het leveren van duurzame artikelen, bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled of biologisch afbreekbaar materiaal.