Bijeenkomst PCOB

Berkel en Rodenrijs - De PCOB komt donderdag 13 februari om 14.30 uur bijeen in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. René Kappers zal een presentatie houden over het onderwerp 'zilver(smid)'. In Schoonhoven, de zilverstad van Nederland, wordt al sinds de 14e eeuw dit mooie vak uitgeoefend. Daar is ook de landelijke opleiding voor goud- en zilversmid gevestigd. Tevens is er het Nederlands Zilvermuseum. Ook is er een actief Goud- en zilversmidgilde Sint Eloy met ateliers en winkels. Naast klassiek zilver is Schoonhoven sinds de jaren negentig de bakermat van zilverkunst. Kappers, historisch onderzoeker van zilver en de zilverstad Schoonhoven, zal laten zien hoe een zilversmid werkt en hij vertelt over de historie van Schoonhoven. Ook kunnen zelf meegebrachte sieraden en gouden/zilveren voorwerpen nagekeken worden om te zien waar, door wie, en wanneer ze gemaakt zijn. Ook de leden uit Bergschenhoek en Bleiswijk alsmede gasten en belangstellenden zijn hartelijk welkom. Inlichtingen: Henk Oosterwijk, tel. 010 - 5115271.

Klaverjassen KBO

Berkel en Rodenrijs - De KBO organiseert deze maand weer twee klaverjasmiddagen en wel op de vrijdagen 14 en 28 februari. Aanvang 13.30 uur in het tuinpaviljoen van Huize St. Petrus.

Taizéviering

Berkel en Rodenrijs - Zondagavond 16 februari begint om 19.00 uur een Taizéviering in De Ark, Oranjestraat 2. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Open Reiki- en Meditatieavond

Berkel en Rodenrijs - De Levensstroom houdt maandelijks open avonden, bedoeld om kennis te maken met Reiki of om, nadat men een Reikicursus heeft gevolgd, reiki met anderen te kunnen delen. De bijeenkomst wordt geopend met een gesprek over een thema en een meditatie. Daarna ontvangt iedere aanwezige een korte reikibehandeling. Wanneer: maandag 17 en donderdag 20 februari. De avond begint om 20.00 uur en is voor iedereen toegankelijk tegen betaling van € 5. Informatie of opgave: tel. 010-5117137 of via e-mail: delevensstroom99@gmail.com.

Kinderbingo in de Kievit

Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 19 februari is er in speeltuin de Kievit een kinderbingo. Er worden drie ronden gespeeld en de kosten bedragen € 3,50 (incl. limonade en een snoepje). Neem zelf stiften mee, dat is makkelijker. Tijd: 14.00 tot 15.30 uur, zaal open 13.45 uur. Kinderen onder de 7 jaar moeten met begeleiding komen. Er is altijd prijs. De bingo vindt plaats in het Kievitsnest, ingang Sterrenweg.

Kaartclub de 4 Azen

Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag organiseert kaartclub de 4 Azen onder leiding van Hans Rens een klaverjasmiddag in de Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan. Aanvang 13.30 uur. Inleg: € 3,50. Eerst was deze kaartclub in de Stander te Bergschenhoek actief, maar sinds 8 januari is men verhuisd naar Berkel en Rodenrijs.

Kringloopwinkel De Paardestal

Berkel en Rodenrijs - In kringloopwinkel De Paardestal, die zich bevindt aan de Noordeindseweg 102a bij de r.k. kerk, worden iedere dinsdag van 13.30-16.30 uur en zaterdag van 10.00-15.00 uur gekregen goederen verkocht. De opbrengst komt ten goede aan diverse goede doelen in binnen- en buitenland. Tijdens de openingstijden kan men ook goederen brengen. Inlichtingen: tel. 010-5120236 (Paardestal) en 06-10368284.

Chinees buffet in Wel-Kom!

Berkel en Rodenrijs - Team Welzijn Berkel en Rodenrijs organiseert op vrijdag 21 februari vanaf 17.00 uur een heerlijk Chinees buffet in Wel-Kom!, ds. van Koetsveldstraat 3. Kosten: € 12,00. Aanmelden en betalen via Welzijn Lansingerland, bij Wel-Kom! of telefonisch 010-2075894. Meer informatie op www.welzijnlansingerland.nl.