Wie wil graag meehelpen met het realiseren van een 'briefjesmuur'? In De Heraut in december 2018 werd mijn vraag over het eventueel plaatsen van een 'briefjesmuur' opgenomen.
Ik schreef o.a.: Tijdens een reis door Zweden zag ik in Stockholm in een kerk een wand waar mensen briefjes in gleuven konden stoppen. Aan de grote hoeveelheid te zien werd daar massaal gebruik van gemaakt. Door middel van het invullen van zo'n briefje kun je iemand anoniem bedanken, wensen uiten of verdriet van je afschrijven. Daar hoef je niet gelovig voor te zijn. Verdriet en geluk is van alle leeftijden en religie. Het kan een maatschappelijke functie krijgen.'
Na de oproep in De Heraut heb ik met diverse mensen en instanties contact opgenomen. Met de gemeente, Bibliotheek Oostland, gemeentedichter Mark Boninsegma en daarna met wethouder Ankie van Tatenhove. Zij vertelde kort geleden dat binnenkort in de gemeenteraad de realisatie van een nieuw cultuurhuis in Berkel Centrum zal worden besproken. Zij zal daarbij ook de eventuele realisatie van de 'briefjesmuur' naar voren gaan brengen. Ook bij de projectontwikkelaar en de mensen die straks dit cultuurhuis gaan beheren.
Tevens adviseerde zij om het idee ook in te gaan brengen bij het Lansingerland Initiatief. Ik zou daarom hier een oproep willen doen aan enthousiaste mensen die hiervoor warm lopen. Het liefst ook mensen met een bouwtechnische achtergrond. Ik denk bijvoorbeeld ook aan gepensioneerden die hiervoor een beetje tijd willen vrijmaken.

Antoon E. Derix
derixdubbeldam@hetnet.nl
Bleiswijk