Het zijn drukke weken. Zo is er de Week van de Opvoeding, de Week tegen de Eenzaamheid, de Kinderboekenweek en zo zijn er nog wel meer bijzondere weken.
In onze gemeente worden in het kader van deze thema's tal van activiteiten georganiseerd. Workshops, themabijeenkomsten, ouderavonden, theater- en dansvoorstellingen. Ook de Kinderboekenweek wordt in Lansingerland niet vergeten. Auteurs, theatervoorstellingen, de bibliotheek en boekenwinkels bieden alle gelegenheid je kinderen met de charme van kinderboeken kennis te laten maken. Ook scholen zetten het kinderboek tijdens de Kinderboekenweek centraal.
Je kunt niet buiten boeken en helemaal niet zonder kinderboeken. Als ouder, maar ook als grootouder, geeft het enorm veel plezier je (klein)kind voor te lezen. En wie zich verdiept in het kinderboek ontdekt dat je heus niet altlijd naar de boeken van destijds hoeft te grijpen. Er zijn zoveel leuke, moderne kinderboeken verkrijgbaar in de boekenwinkel of te leen in de bibliotheek.
Boeken zijn ook een goed instrument bij de opvoeding van je kind. Er zijn tal van boeken over verschillende thema's die je bij de opvoeding te pas komen. Zo ontdekken we dat alle weken uiteindelijk weer bij elkaar komen. Opvoeden, eenzaamheid, boeken...

Annette Docter