Het plein in het centrum van het dorp ziet er gelikt uit. Zoals de winkeliersvereniging wilde, geen storende marktkramen op het plein. Alleen één keer in de week de markt. Maar wat komt de argeloze bezoeker op dit plein op de andere dagen tegen? Een inkoopbedrijf voor goud en zilver, een aardbeienkraam, een Vietnamese loempiaverkoper, een kraam met Griekse producten en de bloemenstal van Steentjes.
De winkeliersvereniging is daarover 'witheet'. Dat was niet de afspraak!
Waarom staat Steentjes op het plein? Gestuurd door de gemeente!! Uitgeloot om bij de Visch te staan. Door de gemeente weer naar het plein in het centrum verbannen, recht voor een bloemenwinkel!!
Bij de Visch komen nu een kaaskraam en een olijvenkraam (voor de Kaaswaag, die hier niet blij mee is). Nog gekker. Er komt ook een kraam met drogisterij-artikelen. Op een steenworp afstand van de Etos en de Hema.
Het lijkt erop, dat een bepaalde wethouder graag toestemming verleent aan marktkramen, waar de winkeliers eigenlijk niet op zitten te wachten. Kan de gemeente nog een stokje voor het beleid van deze wethouder steken? De laatste maanden zijn er heel veel ingezonden brieven over dit onderwerp in de Heraut verschenen. Daaruit blijkt, dat een heleboel mensen dit beleid wonderlijk en ondemocratisch vinden. Bloemenstal Steentjes heeft in dezen het nakijken.

Ronald Koch