Inloopspreekuur SeniorWeb

Bleiswijk - Elke donderdagmiddag staan vrijwilligers van SeniorWeb van 13.30 tot 15.30 uur paraat in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, om bezoekers te helpen bij hun PC, laptop, tablet of smartphone vragen en problemen. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden en de toegang is gratis. Iedereen is welkom, het inloopspreekuur is dus niet voorbehouden aan alleen leden van SeniorWeb.

Verzamelbeurs in De Leeuwerik

Bleiswijk - Op zaterdag 24 februari vindt in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, een verzamelbeurs plaats. Tijd: 13.30 - 17.00 uur. Gratis toegang. Aangeboden worden postzegels, ansichtkaarten en andere verzamelobjecten. De volgende verzamelbeurs is zaterdag 23 maart. Informatie: Maja en Bert van Kampen, tel. 010-5216622. De volgende verzamelbeurs is zaterdag 23 maart.

Activiteiten KBO

Bleiswijk - De KBO afdeling Bleiswijk organiseert elke dinsdagmiddag een fiets- of wandelmiddag waar iedereen aan kan deelnemen. De route gaat door eigen omgeving waarin het voorjaar duidelijk begint te ontluiken. In deze tijd van het jaar is er ook nog een vergezicht daar er nog geen blad aan bomen en struiken zit. Men is zo’n twee uur onderweg en het is wenselijk dat men zich kleedt naar de weersomstandigheden. Vertrek 14.00 uur vanaf het kerkplein Hoefweg 53. Aanmelden is niet nodig! De agenda is als volgt: 27 februari fietsen, 5 maart wandelen, 12 maart fietsen, 19 maart wandelen en 26 maart fietsen. Op woensdag 21 februari is er een soosmiddag in De Leeuwerik die met de jaarvergadering begint, aanvang 13.30 uur. De volgende soosmiddagen zijn op 6 en 20 maart, 3 en 17 april. Op 10 april vindt het klaverjastoernooi om het senioren kampioenschap van Lansingerland plaats. Aanmelden is inmiddels mogelijk.

CreaClub in De Leeuwerik

Bleiswijk - Elke woensdagmorgen is er van 9.30-11.30 uur gelegenheid gezellig te knutselen in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Men kan een eigen breiwerk, borduurwerk of knutselwerk meenemen en onder het genot van een kopje koffie en een praatje hieraan verder werken. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. Opgeven is niet nodig. Informatie: Welzijn Lansingerland, op werkdagen tel. 010 - 522 55 45 of mail naar info@welzijnlansingerland.nl .

Open voorjaarsdrive Sans Fumée

Bleiswijk – Op donderdag 29 februari organiseert bridgeclub Sans Fumée haar traditionele Voorjaarsdrive. Voor deze bridgedrive zijn eveneens uitgenodigd de cursisten van de vervolgcursus. Ook biedt Sans Fumée de mogelijkheid aan niet-leden mee te doen. Inschrijven kan tot uiterlijk 26 februari. Plaats van handeling: De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Informatie/aanmelden: secretariaat Sans Fumée, Mieke Meewisse: mb.mk@upcmail.nl of tel. 06 46481186.

Taxatiemiddag

Bleiswijk - Op donderdag 29 februari vindt er van 14.00 tot circa 16.30 uur een taxatiemiddag plaats in restaurant Meerenbos, Rottedijk 13A (navigatie Lange Vaart 18). Taxateur Arie Molendijk taxeert oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. Kosten: € 5 voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken die meer tijd in beslag nemen, variëren van € 25 tot € 50. Arie Molendijk wordt vergezeld door Willem Deurloo (84) uit Rotterdam en groot kenner van de Tweede Wereldoorlog. Zijn museum liegt er niet om. Alles wat met deze oorlog te maken heeft is welkom. Willem geeft op zijn hoge leeftijd regelmatig lezingen over de oorlog op o.a. scholen. Vrije inloop zonder afspraak. Informatie: www.molendijkboeken.nl.

Vlaams-Nederlands cabaretduo

Bleiswijk -Het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud speelt op 9 maart de voorstelling Kroost in Theater 't Web, Nachtegaallaan 4. Dit succesvolle cabaretduo stond eerder op de planken van het Bleiswijkse theater. Kroost is de derde voorstelling van Lander Severins en Myrthe van Velden, en werd vol lof ontvangen door theaterrecensenten. Aanvang 20.00 uur, deuren open 19.30 uur. Kaarten kosten € 20,00 per persoon (inclusief koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.

Stichting Vrienden van de Dorpskerk

Bleiswijk - Om alvast in de agenda te noteren: op zaterdag 6 april zal de muziek- en zanggroep Klezbez een optreden verzorgen in de Bleiswijkse Dorpskerk. Zij brengen een keur aan Oost-Europese en jiddische muziek en zang ten gehore. Aanvang 20.00 uur, kerk open 19.30 uur. In de pauze worden koffie en thee geserveerd. Gratis toegang, bij de deur wordt een collecte gehouden ten behoeve van de doelstellingen van de stichting.