Lezing ‘Rouw en ondersteuning’

Lansingerland - Rouwen kan gezien worden als topsport qua energie en inspanning die ervoor geleverd wordt.
Op woensdag 31 mei zal de heer Klaas-Jan Rodenburg, directeur van het Landelijke Steunpunt Verlies, nader ingaan op werkvormen die tot verbeelding spreken en ondersteunend zijn bij het rouwen. In Hospice Lansingerland en bij een uitvaart worden symbolen, rituelen en muziek gebruikt die tot de verbeelding spreken. Ze raken een diepere, soms spirituele, dimensie en nodigen uit om hoofd, hart en handen met elkaar te verbinden. Want rouwen gebeurt met ons hele wezen en ook met het onzichtbare orgaan dat de ziel genoemd wordt. Aansluiten bij de ander, dat is het geheim bij troost en bemoediging. Daarin voelt de ander zich gehoord, gezien en erkend en kan de ander op verhaal en op adem komen. Waar: parochiehuis Sint-Willibrorduskerk, Smitshoek 120 te Bergschenhoek. Aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Aanmelden: stuur een mail naar coordinator@hospicelansingerland.nl onder vermelding van deze lezing en uw naam.

Afscheidsconcert dirigent Concordia

Lansingerland - Op zaterdag 3 juni geeft muziekvereniging Concordia een prachtig concert ter gelegenheid van het afscheid van haar dirigent Arie Stolk. Een concert waarin de fanfare van Concordia werken zal spelen die geheel de keuze zijn van Arie. Als concertlocatie is gekozen voor kerkgebouw De Ark, Oranjestraat 2 in Berkel en Rodenrijs. Een prachtige zaal met een bijzonder orgel. Het concert begint om 20.00 uur (deur open 19.15 uur) en duurt ongeveer 1,5 uur (geen pauze). Voor meer info en kaarten, zie: https://www.concordiabergschenhoek.nl .

Praktische hulp Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland ondersteunt senioren door het aanbieden van verschillende praktische diensten. Zij helpen u graag! Vrijwilligers staan klaar en vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen. Bij Welzijn Lansingerland kan men terecht voor hulp bij het doen van boodschappen, belastingaangifte doen (maart-april), klussen in huis, de maaltijdservice. Wie gebruik wil maken van een van deze diensten of iemand kent die hier gebruik van wil maken, neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010–522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur of via de mail info@welzijnlansingerland.nl Of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl .

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Thuisadministratie van Humanitas Lansingerland helpt inwoners van Lansingerland die het overzicht op hun administratie of de grip op hun financiën zijn kwijtgeraakt. Ben jij het overzicht op je administratie kwijt? Blijf er niet mee rondlopen, maar vraag om hulp! Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. De vrijwilligers bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Ze zijn gemotiveerd en goed getraind. Kun je hulp gebruiken? Wacht niet langer. Neem contact op met Hetty Middelman of een van haar collega's, tel. 06 20 26 52 82, ta.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.