Successen voor Lansingerland in Voetbal Rijnmond Cup

Berkel en Rodenrijs - Zowel TOGB als de Vrouwen van CVV Berkel kwamen afgelopen week als finalisten in actie voor de beker. De bekers werden overtuigend mee naar huis genomen.

​​​​​​Berkel (V) - Antibarbari: 6-1

Op het complex van Smitshoek speelde Berkel Vrouwen op Hemelvaartsdag de finale van de Rijnmond Cup tegen Antibarbari en het werd een feestelijke dag want Berkel kwam vrij gemakkelijk als winnaar van het veld, 1-6. Berkel zette direct druk op Antibarbari en dat resulteerde in de tiende minuut al in de verdiende voorsprong door Alyssa Daal. Een prima assist van Alyssa Daal op Lindy Hogedoorn was voor haar ideaal om de 0-2 te scoren. In de 33e minuut kwam Berkel op een meer dan comfortabele 0-3 voorsprong door opnieuw Alyssa Daal na een voorzet van Lindy Hogedoorn. Direct na rust scoorde Berkel de 0-4. De 0-5 van Lindy Hogedoorn op aangeven van Alyssa Daal was een lekkere en ook Isabel van Ommen wist haar goede spel te belonen met een treffer en scoorde zeer verdienstelijk de 0-6. Vlak voor tijd scoorde Antibarbari de 1-6. Zo won Berkel overtuigend de Rijnmond Cup.

TOGB - ASWH: 5-0

Zondag werd TOGB, na afloop van het duel met JOS Watergraafsmeer, voor eigen publiek gehuldigd wegens het winnen van de Voetbal Rijnmond Cup. Ook werden de kampioenen uit de jeugd en de JO16-1, die ook de Voetbal Rijnmond Cup voor deze leeftijdcategorie won, in het zonnetje gezet. De selectie van Mark Schuur was op Hemelvaartsdag in de finale voor de Voetbal Rijnmond Cup duidelijk een maat te groot voor ASWH, 5-0. Het was volgens Schuur een finale die nooit een finale was. De oefenmeester doelde hiermee op de keuze die ASWH had gemaakt in verband met het belang in de competitie, waarin het team vecht voor lijfsbehoud in de derde divisie. ASWH trad hierdoor in de finale aan met een elftal, dat voor een groot deel uit O23 spelers bestond. Een duidelijke uitslag waarmee TOGB voor het eerst de Voetbal Rijnmond Cup mee naar Berkel en Rodenrijs mocht nemen. Voor TOGB scoorden voor rust Michel van der Elst en tweemaal Anthony Slierendrecht. Na rust Merick Heintjes en Guus Steerneman.