BVCB, TOGB en Berkel maken kans op nacompetitie

Lansingerland - Met komend weekeinde nog één competitieronde voor de boeg maken drie clubs uit Lansingerland nog kans op de nacompetitie: TOGB, BVCB en Berkel kunnen aan de bak om een toetje te verdienen, zij het soms in theorie maar zeker niet onmogelijk.

Rien Kuyvenhoven

Knickerbockers (V) - Berkel: 2-2

In Groningen stond voor de Berkel Vrouwen de laatste competitiewedstrijd tegen The Knickerbockers op het programma. Nadat Anouk Bernoster en Faith Parto in de beginfase al voor enig gevaar hadden gezorgd, was er voor Berkel na tien minuten reden tot juichen. Een assist van Reneé Rens werd perfect afgerond door Alyssa Daal, 0-1. Na een half uur scoorde de thuisclub de 1-1 en deze stand stond er ook na 45 minuten. In de tweede helft was het al snel raak en weer was het Berkel dat de score opende. Opnieuw was het Alyssa Daal die raak schoot, 1-2. Vijf minuten voor tijd was er een strafschop voor de thuisclub. Deze werd onhoudbaar in de touwen geschoten, 2-2.

Xerxes/DZB - BVCB: 3-2

Zaterdagmiddag toog BVCB naar sportpark Faas Wilkes voor de wedstrijd tegen Xerxes/DZB. Deze wedstrijd was belangrijk, omdat Xerxes/DZB en BVCB in punten gelijk stonden (derde en vierde, met een beter doelsaldo voor Xerxes/DZB). Met de derde en vierde plaats kan een wedstrijd in de nacompetitie worden afgedwongen met de uiteindelijke mogelijkheid tot promotie naar de vierde divisie. In de 12e minuut brak een speler van Xerxes/DZB door, waarbij Hollenberg in zijn ijver een overtreding maakte en scheidsrechter Colle geen andere keuze liet dan het tonen van de rode kaart. Met tien man verder kreeg BVCB'er De Hoog op het middenveld de bal, waarna hij vervolgens op weg naar het doel drie spelers van Xerxes uitkapte en de bal beheerst laag achter de Xerxes keeper schoot, 1-1. Een plaatje van een doelpunt. In de tweede helft pakte Xerxes de zaken energieker aan en kwam BVCB nog maar weinig bij het vijandelijke doel. Na een half uur werd het 2-1 voor Xerxes/DZB door de net ingevallen Witman, na een corner, waarbij er een misverstand in de verdediging ontstond. In de 87e minuut scoorde Witman de 3-1 voor Xerxes en leek de wedstrijd gespeeld. De mannen van trainer Boereboom zetten echter toch nog een keer aan en dit leidde in de 89e minuut toch nog tot de 3-2 door Barg vanuit een corner. Hierna redde Van Ewijk nog knap op een uitbraak van Xerxes en kreeg De Hoog nog een keer de gelegenheid een vrije trap buiten het strafschopgebied te nemen. De keeper stond echter deze poging in de weg. Daar concurrent Brielle met 0-6 van SHO verloor, lijkt het zeker dat er voor BVCB een nacompetitiewedstrijd volgt. Dit zal dan wederom uit tegen Xerxes/DZB zijn.

HVC '10 - Berkel: 0-4

Berkel speelde in Hoek van Holland een goede wedstrijd die verdiend werd gewonnen. Eén minuut voor de rust leek een Berkels schot van Vincent Hogervorst naast te gaan, maar werd de bal van richting veranderd waardoor de thuisdoelman geen kans had, 0-1. Een beter moment kon Berkel niet treffen. Na rust had Berkel al snel weer de overhand. Eerst miste Vincent Hoogervorst nog een voorzet van rechts op een hoofdhaar na, maar een paar minuten later knalde hij wel keihard de 0-2 binnen. Simpel en dwars door het centrum lopend verhoogden Emiel van der Breggen en Roy Visser de stand naar 0-4. Berkel krijgt door deze stevige overwinning nog een kans om de periodetitel van kampioen FC Skillz over te nemen. "Een vreemde afdeling dit seizoen", gaf Berkel-trainer Jan van der Lugt aan. "Eerst moet je vol aan de bak om degradatie te voorkomen en nu zijn er weer mogelijkheden voor de nacompetitie. We zullen nog een keer vol aan de bak moeten. We gaan er voor."

FC IJsselmonde - Soccer Boys: 0-4

Soccer Boys-trainer Galik Amghar noemde de overwinning op de IJsselmondse formatie er één die dik verdiend was. Het was tevens een tegenstander die weinig tegenstand zou geven aan de thuisclub die in Ruben van den Bosch deze middag zijn prijsschutter had met drie doelpunten. Het vierde doelpunt kwam via Wilmar Zeelenberg tot stand. Met deze overwinning kan Soccer Boys met een zesde plaats de competitie beëindigen. Galik Amghar was zeer content met de manier waarop de ploeg het in de laatste wedstrijden gelukt is om uit de gevarenzone weg te blijven. "Het scenario voor deze fase hebben we zelf geschreven. In deze laatste periode waren we erg sterk en hebben we op het juiste moment gepiekt. Het was een spannende competitie met uiteindelijk een mooie zesde plek", blikt de Bleiswijker tevreden terug.

TOGB speelt in de voorlaatste speelronde van het seizoen 2023-2024, haar laatste thuiswedstrijd. Tegenstander is JOS Watergraafsmeer. De Amsterdamse formatie is nog niet veilig en zal op Het Hoge Land voor de drie punten moeten gaan om de nacompetitie te ontlopen. De Amsterdammers hadden echter een complete offday en werden door de Berkelse formatie met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd. Vier doelpunten in de eersst helft binnen het eerste kwartier leek voor groot vermaak te gaan zorgen. Merick Heintjes voor de gelijkmaker van 1-1.Gevolgd door doelpunten van Anthony Slierendrecht, Youri de Winter en nogmaals Slierendrecht.
De tweede helft was eigenlijk een formaliteit met treffers van tweemaal Dean Zandbergen. Winst zondag bij Quick en verlies van Rosmalen kan TOGB de derde periode opleveren.