Oud papier actie Bergschenhoek

Bergschenhoek - Op donderdag 11 mei wordt er oud papier opgehaald in Bergschenhoek. In een deel van Bergschenhoek wordt het papier overdag al opgehaald, een ander deel is ’s avonds aan de beurt. Raadpleeg uw Afvalwijzer voor de meest actuele informatie.

Bridgen bij De Brits

Bergschenhoek - Op vrijdagavond 12 mei is de laatste bridgeavond van dit seizoen bij De Brits. Zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. De bridgeclub heeft een andere locatie gevonden na de brand bij BVCB, namelijk De Stander, Wilhelminastraat 1a. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdagavond 11 mei 20.00 uur via de mail naar debrits2020@gmail.com of bel de fam. Overmeer (079-8888644) of de heer E. van der Eijk, 010-5118689.

Inzameling Stichting Uitdeelpunt Schiebroek

Bergschenhoek - Stichting Uitdeelpunt Schiebroek voorziet mensen in de regio van voedselpakketten en andere producten. Ook huishoudens in Lansingerland worden geholpen. De stichting helpt mensen die niet in aanmerking komen voor de Voedselbank maar wel behoefte hebben aan ondersteuning. Helpt u mee om producten voor deze mensen in te zamelen? Het gaat om lang houdbare levensmiddelen, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Producten kunnen worden ingeleverd op zaterdag 13 mei van 11.00 tot 12.00 uur op het plein bij de Hervormde Kerk in Bergschenhoek, Kerkstraat 1.

Wandelen met de KBO

Bergschenhoek - De KBO Bergschenhoek gaat zondag 14 mei weer wandelen met Tiny. Met een klein groepje mensen loopt Tiny iedere 2e en 4e zondag van de maand door onze prachtige omgeving en kunnen de deelnemers in de buitenlucht bijpraten of nieuwe mensen ontmoeten. De start is om 13.30 uur vanaf Smitshoek 120 (voor de St. Willibrordkerk). De wandeling duurt een uurtje en eindigt weer op de vertreklocatie. Deze activiteit is voor iedereen die in een rustig tempo wil lopen. Aanmelden is niet nodig.

KoffieTijd mantelzorgers

Bergschenhoek - Polderhuis B&B is iedere derde maandag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur de vaste plek geworden voor mantelzorgers om elkaar te ontmoeten en ervaringen met elkaar te kunnen delen. Dit is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland en het Polderhuis. Hiermee speelt het Steunpunt Mantelzorg in op de behoefte dat mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten, steun aan elkaar kunnen bieden maar ook tips kunnen uitwisselen. Sabine, coördinator Steunpunt Mantelzorg en haar collega’s, zijn er voor extra ondersteuning en het bieden van begeleiding tijdens deze ochtenden. Adres: Bergweg-Noord 1. Het tweede kopje koffie wordt aangeboden door Polderhuis B&B en Rotterdamse koffie. Informatie: Sabine van Bruggen, Coördinator Steunpunt Mantelzorg, tel. 010 – 522 55 45.

Handwerkclub in Ontmoet!

Bergschenhoek - Elke dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur is er in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, een handwerkclub waar men kan breien, haken en borduren. U kunt een eigen handwerkproject meenemen en daarmee onder het genot van een kopje koffie/thee en een praatje aan de slag gaan. Ook mensen die nog geen handwerk hebben kunnen gezellig langs komen om ideeën op te doen of om te leren met de naald om te gaan. Meedoen is gratis. Opgeven is niet nodig. Informatie: kijk op www.welzijnlansingerland.nl, tel. 010 - 5225545 of mail naar info@swsl.nl.

Soosmiddag KBO

Bergschenhoek - Het bestuur van KBO Bergschenhoek organiseert op dinsdag 16 mei de bekende soosmiddag voor leden en introducés in de parochiezaal van de St. Willibrordkerk, Smitshoek 120. Zaal open 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Een gezellige dinsdagmiddag, waarbij men elkaar kan ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee, een drankje en een hapje. Een leuk gesprek, een gezellig spelletje, een nieuwe kennismaking, het is weer allemaal mogelijk. Leden van KBO Bergschenhoek zijn van harte welkom en natuurlijk kan er ook een introducé worden meegenomen.

Filmmiddag 55+ in Ontmoet!

Bergschenhoek - Welzijn Lansingerland organiseert op zondag 21 mei (let op: deze keer de 3e zondag van de maand) weer een gezellige filmmiddag in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, met deze keer de film Murder Mystery 2. Nick en Audrey Spitz zijn hun eigen detectivebureau begonnen en halen een zaak binnen die hun carrière kan maken wanneer hun schatrijke vriend wordt ontvoerd tijdens zijn huwelijk. De hoofdrollen in deze actiekomedie zijn voor Jennifer Aniston, Adam Sandler en Mark Strong. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur. Toegang € 2,-, voor ActiefPashouders is de toegang gratis. Aanmelden is niet nodig, u bent van harte welkom. Informatie: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (op werkdagen), mailen kan ook naar activiteiten@welzijnlansingerland.nl.