Beestore:

Bleiswijkse moeder en dochter vieren 35-jarig bestaan van hun kledingzaak

Bleiswijk - Inmiddels worden vaste klanten voorzien van kinderkleding voor de volgende generatie. Waar ze eerst zelf in de paskamers stonden, shoppen zij nu voor hun kinderen en soms zelfs kleinkinderen.“Dat komt omdat deze klanten al 35 jaar bij ons winkelen”, zegt moeder Ali de Lecq die kledingzaak Beestore ooit met haar schoonzus begon.

Puk van den Bulk

“Wij hebben kleding van baby tot tiener en daarnaast een collectie voor dames en heren”, vertelt dochter Jurrina die na een aantal jaar een eigen kledingzaak te hebben gehad, besloot om deze verder voort te zetten in de bestaande winkel van haar moeder. “Doordat ik Beetween voornamelijk alleen draaide en mijn moeder Beestore ook na het vertrek van mijn tante, hebben we de winkels samengevoegd, zo kregen we meer vrijheid. Daarbij nam ik een damescollectie mee.”

Kinderkleding atelier

Ali begon de winkel vijfendertig jaar geleden met het verkopen en maken van kinderkleding. De naam Beestore is een afgeleide van het familiewapen; een bij, van haar meisjesnaam Biemond. “Als docent textiele werken was ik heel vaardig in het maken van kinderkleding. In die tijd waren de regels voor het openen van een winkel anders dan nu waardoor de combinatie van het verkopen van ‘industriële’ kleding en eigen gemaakte kleding een voorwaarde was. Toen het drukker werd in de winkel en ik de tijd niet meer had om de jurkjes voor bruidsmeisjes in opdracht te maken ben ik gestopt met het atelier.”

Het succes achter de winkel zit hem volgens de dames in het brede assortiment dat zij verkopen. “Wij verkopen heel veel merken en wijken niet af van onze strategie’, zegt Ali. “We maken zelf de combinaties met de verschillende merken zodat we een mooi breed aanbod hebben waardoor de mensen graag naar de winkel willen komen.”
“Wij hebben ook voor ieder kind een passende spijkerbroek”, vervolgt Jurrina. “Want past het niet meteen, dan kunnen wij het passend maken.”
“Ik denk dat het ook meespeelt dat het ons meestal wél lukt om de kinderen de paskamers in te krijgen”, lacht Ali, die anekdotes aanhaalt over kinderen die niet meewerken tijdens een passessie. “En als je dan die kinderen trots en blij de paskamer uit ziet komen, dan geeft het je echt voldoening.”
Nog tot en met 18 maart aanstaande zijn er speciale acties in de winkel om het jubileum te vieren.