Oud papier actie Bergschenhoek

Bergschenhoek - Op donderdag 9 maart wordt er oud papier opgehaald in Bergschenhoek. In een deel van Bergschenhoek wordt het papier overdag al opgehaald, een ander deel is ’s avonds aan de beurt. Raadpleeg uw Afvalwijzer voor de meest actuele informatie.

Concert Helicon in de Cultuurfabriek

Bergschenhoek - Op 11 maart geeft Muziekvereniging Helicon haar voorjaarsconcert in de Cultuurfabriek, Groeneweg 51 te Bergschenhoek. Het thema van deze avond is Vakantie. Tijdens deze muzikale vakantie zullen veel landen de revue passeren. Op het programma staan nummers als Espana Nuestra van Charles Gabrielle, Une Belle Histoire, een arrangement van Roland Kernen, en Copacabana van Barry Manilow. Dirigent Jeroen de Wit neemt het publiek mee op vakantie door per land over de muziekstukken te vertellen. Het leerlingenorkest Opmaat onder leiding van Melanie Garrett zal ook enkele stukken spelen. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. Kaarten reserveren kan via kaartverkoop@helicontact.nl of zijn te koop aan de deur, zolang de voorraad strekt. De toegangsprijs is € 3,50 voor kinderen t/m 12 jaar en € 7,50 voor volwassenen en kinderen van 13 jaar en ouder.

Wandelen met de KBO

Bergschenhoek - De KBO Bergschenhoek gaat zondag 12 maart weer wandelen met Tiny. De start is om 13.30 uur vanaf de Smitshoek 120 (bij de St. Willibrordkerk). Er wordt in een rustig tempo ongeveer een uur gewandeld, het eindpunt is de vertreklocatie. Aanmelden is niet nodig.

Kledingbank Lansingerland

Bergschenhoek – Kledingbank Lansingerland is geopend van maandag tot en met donderdag van 12.00 – 15.00 uur. Maak hiervoor een afspraak op 06-20240056. Kleding brengen kan tijdens de openingsuren. Wil je vrijwilliger worden, meld je dan aan via de website of via info@kledingbank-Lansingerland.nl . Voor donaties of andere informatie: www.kledingbank-Lansingerland.nl.

‘In Touch’ vrouwen-ochtend

Bergschenhoek - Op 14 maart is er een 'In Touch' ochtend in de Hervormde kerk, Kerkstraat 1. Thema: Omgaan met conflicten. Denk aan situaties met heftige irritaties of met personen die menen het beter te weten dan jij. In de Bijbel komen ook conflicten voor. Gastspreker Co Rodenburg-de Ronde is psychosociaal en contextueel therapeut; ze geeft begeleiding en behandelt onder andere cognitieve gedragstherapie. Zij wil met de aanwezigen nadenken over het thema. Let op: i.v.m. de energieschaarste staat de verwarming in de kerk lager. Inloop 09.00 uur, programma 09.30 tot 11.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie na te praten. In de hal staat een tafel met zelfgemaakte kaarten. De opbrengst is voor een project in Jordanië. Graag uw Opwekkingsliederenbundel meenemen, als u die heeft. De prijs voor de koffie is € 1,50; het tweede kopje is gratis. Na de lezing is er een collecte. Info: intouch-bergschenhoek.nl.

Workshop bloemschikken Rotta

Bergschenhoek - Op maandag 27 februari is in Trefpunt Rotta de workshop bloemschikken van start gegaan. Onder deskundige leiding van Miep Bos worden alle kneepjes van het bloemschikken geleerd. Het eindresultaat mag elke keer mee naar huis. Ook zal er speciale aandacht besteed worden aan een paasstuk. Er wordt op twee dagen les gegeven. De ene op de maandagavond en de andere op de woensdagmorgen. Voor de woensdagmorgen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Elke 14 dagen is er een workshop. Informatie en aanmelden: mail naar miepbruinbos@hotmail.com of bel 06-51388535. Locatie: Trefpunt Rotta, Hoeksekade 164.