Dementie op jonge leeftijd

Lansingerland – Het Alzheimercafé op woensdag 8 februari in Bleiswijk gaat over dementie op jonge leeftijd. Bij mensen met dementie onder 65 jaar duurt het soms lang voordat de juiste diagnose wordt gesteld. Voor de diagnose kan er veel spanning en onbegrip zijn. Ook loopt men tegen andere zaken aan, zoals de combinatie van dementie met jonge kinderen. Een casemanager en medewerkers van de jong dementerende groep lichten dit toe. Het Alzheimercafé begint om 19.30 uur (de koffie/thee staan klaar om 19.00 uur), het programma duurt tot 21.00 uur. De locatie van het Alzheimercafé wisselt per maand en is deze maand in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, Bleiswijk. Tijdens de avond is er een informatiestand van Alzheimer Nederland aanwezig. Informatie Welzijn Lansingerland – Steunpunt Mantelzorg, tel. 010 - 5225545 of mail naar mantelzorg@welzijnlansingerland.nl.

Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers van Humanitas Lansingerland richt zich op begeleiding van statushouders bij inburgeren, administratie en welzijn. Vrijwilligers bieden praktische ondersteuning bij het aanvragen van toeslagen en de inrichting van de woning. Bij het wegwijs raken in de gemeente en woonomgeving maar ook bij het zoeken van een sport of hobby. Wil jij een nieuwkomer helpen een goede start te maken in onze gemeente? Meld je dan aan via nieuwkomers.lansingerland@humanitas.nl of kijk op humanitas.nl/lansingerland.

Praktische hulp Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland ondersteunt senioren door het aanbieden van verschillende praktische diensten. Zij helpen u graag! Vrijwilligers staan klaar en vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen. Bij Welzijn Lansingerland kan men terecht voor hulp bij het doen van boodschappen, belastingaangifte doen (maart-april), klussen in huis, de maaltijdservice. Wie gebruik wil maken van een van deze diensten of iemand kent die hier gebruik van wil maken, neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010–522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur of via de mail info@welzijnlansingerland.nl Of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl .

Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden. Er worden regelmatig mantelzorgontmoetingen georganiseerd voor informatie en lotgenotencontact. Wie geregistreerd staat als mantelzorger bij Welzijn Lansingerland wordt automatisch op de hoogte gehouden via een nieuwsbrief. Vervangende mantelzorg door vrijwilligers is ook mogelijk. Informatie/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (werkdagen 09.00-16.30 uur) of mail naar mantelzorg@welzijnlansingerland.nl. Info: www.welzijnlansingerland.nl.

Gespreksmaatjes

Lansingerland - Vindt u het leuk om onder genot van een kopje thee of koffie, met iemand te praten over de dagelijkse dingen, maar ook diepgaande gesprekken te hebben. Dan is een gespreksmaatje wat voor u. Hoe fijn zou het dan zijn als er eens in de 2 weken (of wekelijks) iemand 1 à 2 uurtjes op bezoek komt? Wie gebruik wil maken van deze service of iemand kent die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur) of via gespreksmaatjes@welzijnlansingerland.nl of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl .Wilt u gespreksmaatje worden? Dan kunt u contact opnemen met Cora Hensems, vrijwillig coördinator.

Musiceren in een kamerorkest

Pijnacker - Dit bericht is bestemd voor mensen, jong en oud, die overwegen om in een goed amateurorkest muziek te gaan maken. Dat kan bij het Pijnackers Kamerorkest (PKO). Het PKO werkt aan een voor het publiek aansprekend repertoire en speelt werken van componisten uit de rijke klassieke muziekgeschiedenis. Daarnaast worden soms ook andere genres verkend, zoals jazz en musicals. Dit alles gebeurt in goed overleg tussen dirigent Margriet Tubbing en orkestleden. Drie à vier keer per jaar treedt het PKO voor publiek op. Er is volop plaats voor nieuwe violisten en altviolisten. Koperblazers, in het bijzonder hoornisten, zijn ook zeer welkom. Het is mogelijk een keer te komen luisteren om de sfeer van het musiceren te proeven. Mail naar pijnackerskamerorkest@gmail.com, en vermeld je naam, het instrument dat je bespeelt en je telefoonnummer. Het PKO repeteert met uitzondering van de schoolvakanties iedere donderdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in de Ontmoetingskerk in Pijnacker.