Houtbank Lansingerland

Lansingerland - Houtbank Lansingerland organiseert in januari de w​​​​​​orkshop 'maak jouw circulaire vogelhuisje'. Het nieuwe jaar is begonnen en over enkele maanden ook de nieuwe lente. Wil jij een uniek vogelhuisje maken voor in je eigen tuin? Bij de Houtbank leer je hoe je dat met gebruikt hout kunt doen en tot een uniek resultaat komt. Zij leren je de basisprincipes van het werken met hout. Wanneer: 21 of 28 januari van 13.00 tot 17.00 uur. Inschrijven kan via https://www.houtbanklansingerland.nl/

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Thuisadministratie van Humanitas Lansingerland helpt inwoners van Lansingerland die het overzicht op hun administratie of de grip op hun financiën zijn kwijtgeraakt. Ben jij het overzicht op je administratie kwijt? Blijf er niet mee rondlopen, maar vraag om hulp! Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. De vrijwilligers bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Ze zijn gemotiveerd en goed getraind. Kun je hulp gebruiken? Wacht niet langer. Neem contact op met Hetty Middelman of een van haar collega's, tel. 06 20 26 52 82, ta.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Ontdek de Zevenhuizerplas met Rotta

Bleiswijk/Zevenhuizen - Op zaterdag 21 januari organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta een publiekswandeling rond de Noordoever van de Zevenhuizerplas. Speciaal voor vogelliefhebbers en natuur geïnteresseerden zal dit fraaie natuurgebied al wandelend verkend worden. Start 10.00 uur bij restaurant De Strandgaper. De wandeling voert langs de eilandjes en rietvelden van de noordoever en via het fietspad in de Eendragtspolder terug. Rond 12.00 uur is men weer bij het beginpunt. Onder leiding van deskundige gidsen wordt er onderweg regelmatig op de mooie plekken gestopt en uitleg gegeven over de aanwezige flora en fauna, maar ook over de manier van onderhoud en de historie van het gebied. In de winter is de Zevenhuizerplas een geweldig overwinteringsgebied voor vele vogels en hopelijk kunnen onderweg dan ook vele ganzen, meeuwen, eendensoorten en diverse roofvogels worden gespot. Ook bestaat er kans op de dodaars, pijlstaart, ijsvogel of waterral, al zal je deze laatste vaker horen dan zien. De wandeling is ook leuk voor wie nog nooit van deze soorten heeft gehoord. Om vogels niet te verstoren en op een veilige afstand te bekijken is een verrekijker of fototoestel met telelens een goed hulpmiddel. Verder wordt aangeraden goed schoeisel en warme kleding aan te trekken.

Bridgedrive Soroptimist Club Zoetermeer e.o.

Zoetermeer - Soroptimistclub Zoetermeer e.o. organiseert op zondag 12 februari een bridgedrive in het Wapen van Zoetermeer, Zegwaartseweg 31. De opbrengst is bestemd voor projecten waarmee de zelfstandigheid en de positie van vrouwen en meisjes verbetert en ze werken aan een duurzame wereld, lokaal en internationaal. De kosten voor de bridgedrive inclusief koffie/thee met een traktatie bij binnenkomst en drie consumpties (koffie/thee/bier/wijn/fris) zijn € 25,- per persoon. Zaak open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Aanmelden per e-mail: soroptimistbridge@gmail.com. Daarbij vermelden: naam, naam partner, telefoonnummer, NBB nummer van u en uw partner en of u wilt spelen in de A, B of C-lijn. Uw aanmelding is geldig als u gelijktijdig € 25,- per persoon overmaakt op NL89 INGB 0000 5137 79 t.n.v. Soroptimist International club Zoetermeer e.o., onder vermelding van ‘Bridgedrive’ (graag beide namen van de spelers vermelden). Soroptimistclub Zoetermeer e.o. heeft ook leden uit Lansingerland.