Het is zo makkelijk gezegd en geschreven: een gelukkig nieuwjaar!
Wie had vorig jaar rond deze tijd kunnen denken hoe 2022 zou verlopen. We waren nog in de ban van corona en dachten niet aan een oorlog, zo dichtbij huis. Ook ons land verkeert in een crisis, op tal van fronten. Energiecrisis, woningbouwcrisis, personeelstekorten, torenhoge inflatie, stikstofcrisis... En misschien verloopt uw persoonlijk leven ook minder mooi dan verwacht.
Ondanks alle ellende en zorgen is het belangrijk de ogen niet te sluiten voor het mooie wat er dichtbij en veraf aanwezig is. De arm om je heen, het roodborstje in je tuin, de hulp die je weer op de rails zet, de buurman die je straatje strooide toen het glad was of de buurvrouw die trouw je afvalcontainer buiten zet. Die momenten kunnen je er doorheen helpen.
Wie het afgelopen jaar het nieuws in De Heraut gevolgd heeft, weet dat er in onze gemeente Lansingerland duizenden mensen zijn die op een of andere manier klaar staan voor hun medemens. Als mantelzorger, als buurtje, als vriendin, als vrijwilliger, als sponsor, als... vul zelf maar in. Dit draagt eraan bij dat ook dorpsgenoten die in een mindere fase van hun leven zitten er doorheen gesleept worden. Een voorbeeld is een bericht op Facebook Heel Lansingerland Helpt. Een wanhoopskreet van een inwoonster was binnen een dag omgevormd tot een 'dankjewel'. Het bestaat, ook in onze gemeente.
Er zijn dan ook genoeg redenen om u en jullie alle goeds voor het nieuwe jaar te wensen.
Een jaar met nieuwe kansen, schouders eronder en oog voor elkaar als het wat minder gaat.
Namens alle medewerkers van De Heraut: een gezellige, fijne jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar!

Annette Docter