Overdracht naar 't Raedthuys

Biljartkampioenschap Lansingerland libre 60+ wordt LansingerLibre

Berkel en Rodenrijs - Het biljartkampioenschap libre van Lansingerland voor 60-plussers gaat over van TOGB naar biljartvereniging ’t Raedthuys. Het kampioenschap gaat verder onder de naam LansingerLibre en vindt plaats in maart 2023.

Dit kampioenschap werd dertien keer georganiseerd door biljartvereniging TOGB. Het werd een ware traditie. De laatste keer moest de organisatie het toernooi al vroeg stopzetten vanwege corona-maatregelen. TOGB heeft moeten vaststellen dat zij op dit moment geen organisatievorm kan opzetten om een goed toernooi te kunnen waarborgen. Biljartvereniging ’t Raedthuys is bereid om de organisatie van dit evenement over te nemen en het bestuur van TOGB kan zich hier helemaal in vinden.
De glazen wisseltrofee werd door de voorzitter van TOGB, Harry Strik, overgedragen aan de voorzitter van ’t Raedthuys, Gertjan Schenk. Beiden spraken de hoop uit dat dit toernooi nog een lange en succesvolle toekomst voor de boeg heeft en bij ’t Raedthuys in goede handen is.
Het biljartkampioenschap libre van Lansingerland zal voortaan LansingerLibre heten. Voor het toernooi zal G.S. van den IJssel, olie en transport als hoofdsponsor optreden. De 14e editie van het toernooi vindt plaats van 28 februari tot en met 24 maart 2023 in de mooie speelzaal van biljartvereniging ’t Raedthuys, Westerwater 36 in Berkel en Rodenrijs (boven en naast Zeeman in het centrum). Er wordt gespeeld op de dinsdagen en vrijdagen, overdag en ’s avonds.
Biljarters van 60 jaar en ouder, woonachtig in de gemeente Lansingerland, kunnen deelnemen. Zij dienen hiervoor wel lid te zijn van een biljartvereniging of biljartsoos en een vastgestelde speelsterkte te hebben. Alle bij de organisatie bekende biljartverenigingen worden aangeschreven en voorzien van inschrijfformulieren. Inschrijven kan tot 1 februari 2023. Het inschrijfgeld bedraagt € 8,00. Desgewenst kunnen inschrijfformulieren per e-mail worden opgevraagd bij: lansingerlibre@gmail.com.
Gertjan Schenk: "Biljartvereniging ’t Raedthuys gaat met veel plezier en energie aan de slag om een mooi toernooi neer te zetten. We hopen als vereniging van harte dat biljarters in groten getale deelnemen aan het LansingerLibre 2023."