Samen Lansingerland: SchuldHulpMaatje helpt!

Lansingerland - Lucia en Kees zitten samen aan tafel om naar hun financiën te kijken. Ze maken zich zorgen over de stijgende kosten voor energie en levensonderhoud. Ze hebben nu nog een vast energiecontract, maar dat loopt komend voorjaar af en ze zijn bang voor hun eindafrekening. Wat zal hun nieuwe termijnbedrag worden als hun contract wordt omgezet naar variabel?

Ze hebben nu gelukkig geen financiële problemen, maar ze zullen wel moeten gaan opletten. Kees doet inmiddels boodschappen bij een goedkopere supermarkt. Verse groente en fruit koopt hij op de markt. Hij koopt slimmer in: grotere verpakkingen met bijvoorbeeld rijst, producten onderuit het schap (goedkoper en net zo goed) en afgeprijsde artikelen die nog prima gegeten kunnen worden. Lucia komt met het plan om hun vriendin Diana om advies te vragen. Diana is vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje Lansingerland. Zij helpt mensen die financiële problemen hebben of die schulden dreigen te krijgen. Mogelijk heeft Diana ook voor hen een aantal goede tips.

Tips

Diana vindt het leuk om haar vrienden te adviseren. Toevallig heeft zij net een bijeenkomst bijgewoond over energiebesparingen. Samen met Kees en Lucia loopt ze door hun huis. Ze heeft een aantal eenvoudige adviezen. De hoekwoning van Kees en Lucia is goed geïsoleerd, maar het tocht soms wel. Kees kan dat verhelpen door het plaatsen van tochtstrips. Achter de verwarmingen kan radiatorfolie worden geplakt, waardoor de warmte weerkaatst en er minder hoeft te worden gestookt. De oude kleine vriezer die in de schuur staat, is een echte energieslurper. Nu hun kinderen het huis uit zijn, hebben ze die eigenlijk niet nodig. Kees besluit ter plekke, dat ze die weg doen. Dat scheelt enkele honderden euro’s per jaar aan stroom. Diana adviseert om alle elektrische apparaten die niet worden gebruikt, van stand by af te halen en uit te schakelen. Ook dit scheelt geld.
Kees en Lucia zijn dankbaar voor alle tips van Diana en beseffen dat zij als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje mensen goed op weg kan helpen bij het doen van besparingen. Ze kunnen zich ook voorstellen, dat zij een echte steun is bij serieuze geldproblemen.
Heb jij zelf (dreigende) financiële problemen of ken jij iemand die hiermee worstelt? Wacht dan niet langer en schakel hulp in van SchuldHulpMaatje Lansingerland. Je kunt je aanmelden via de website www.benjijschuldenvrij.nl of telefonisch op 06 - 227 533 06.

Samen Lansingerland

Zit je ook met vragen waar je niet uitkomt? Kijk op www.samenlansingerland.nl. “ik zoek hulp”. Daar vind je naast SchuldHulpMaatje Lansingerland meer vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één waar je je vraag kunt stellen en die je verder kan helpen. Je kunt ook bellen naar 010 - 310 10 12 of mail info@samenlansingerland.nl .