Invictus Gym: sportschool én inloophuis

Kracht door verbinding, sociaal-maatschappelijk en voor iedereen

Berkel en Rodenrijs - Invictus Gym is meer dan alleen een open sportschool. Het verschil met andere aanbieders van krachtsport- en fitnesstrainingen zit ´m in het sociaal-maatschappelijke karakter waar Initiatiefnemer Remko de Bruijne en eigenaar Patrick Sinke voor staan. Iedereen is er welkom om onder begeleiding van een gecertificeerde (personal) trainer fitness, personal training en groepslessen te doen. Daarbij staat onderling integreren centraal. Kracht door verbinding, dus.

Door Arie van Driel

Invictus Gym opende op 1 juli dit jaar de deuren en is een initiatief van De Bruijne. De oud-Dutchbatter zocht een plek waar oorlogsveteranen hun verhalen kunnen vertellen en delen. Dat werd de sportschool én het eerste inloophuis in Nederland aan de Industrieweg 40 in Berkel en Rodenrijs.

Fitnessconcept

Het nieuwe fitnessconcept InvictusGym is toegankelijk voor particulieren, bedrijven en geüniformeerde diensten, iedereen is welkom. De veteraan neemt een belangrijke positie is. Hij leert de sporter alles over doorzettingsvermogen, discipline en mindset. Drie ingrediënten die nodig zijn om de sportieve doelen te bereiken. Op zijn beurt leert de veteraan na een zware en heftige uitzending van de particulier hoe het (gezins-)leven te resetten, te re-integreren en zichzelf weer gezond en mentaal sterk op de rails te zetten. Kracht door verbinding dus.
Sinke: "Vroeger dronken veteranen met elkaar koffie met een cakeje. Nu willen ze worden uitgedaagd. Ze zijn 1 - 10 jaar van huis weggeweest. Komen terug, hebben PPTS en is de wereld om hen heen ineens heel klein. Ze voelen zich nutteloos. Hier halen wij hen daar uit. Hier komen ze elkaar als oud-collega´s weer tegen. Maar ook mensen die een baan hebben bij een van de geüniformeerde diensten. Zoals bijvoorbeeld hoofdagenten van de politie uit Den Haag, die zich hier voorbereiden op hun zware examen voor een fitnessopleiding. Ook de gesprekken met hen helpen hun bij het herstel."

Doelgroepen

Het iedereen is welkom principe vertaalt zich onder meer in speciale abonnementen voor de verschillende doelgroepen. De jongste categorie is de jeugd vanaf zeven jaar. Zij bieden daarvoor HIIT4kids aan, jeugdkickboksen, dat naadloos aansluit bij hun leeftijd en fysieke mogelijkheden. Jongeren vanaf elf jaar leggen de lat in de trainingsruimte met geavanceerde en ergonomisch ontwikkelde toestellen van Panatta, weer wat hoger.
Onderdeel van de sociaal-maatschappelijke insteek van Invictus Gym is de samenwerking met Humanitas Lansingerland. Sinke: "We willen oudere inwoners zich meer laten focussen op het onderhouden van hun lichaam. Met de jaren neemt de spierkracht af en komt er steeds meer druk op de gewrichten te staan. Gevolgen hiervan zijn knie- en rugklachten en
overige pijnklachten. Door een speciaal programma helpen wij senioren om langer zelfstandig te kunnen wonen en te leven, maar vooral gezond te blijven."
Inmiddels is Sinke in gesprek met Welzijn Lansingerland om samen te gaan werken. Voor de speciale abonnementen is er een samenwerking met Sportfondsen.
Kijk voor meer informatie op de website www.invictusgym.nl .