Repair Café Lansingerland

Lansingerland - Zaterdag 3 december is het Repaircafé, Smitshoek 18c in Bergschenhoek, van 9.00 tot 13.00 uur voor reparaties geopend. De vrijwilligers helpen graag om uw product weer aan de praat te krijgen. U kunt samen met de reparateur het product onderzoeken en repareren onder het genot van een kopje koffie. Wat wordt er gerepareerd: elektronische apparaten, textiel, mechanische defecten, kleine meubels. Het Repaircafé komt niet op locatie en er wordt alleen tijdens de openingsuren gewerkt. De service is in principe gratis zolang er geen onderdelen besteld hoeven te worden. Informatie: www.repaircafe.org of Facebook: RepairCafe Lansingerland. Vragen kan men ook stellen via rclansingerland@gmail.com.

Bijeenkomst 'Prettig verhuizen'

Lansingerland - Bij deze gratis bijeenkomst op dinsdag 13 december worden handvatten aangereikt bij uw zoektocht naar een andere woning. Vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: hoe vind ik een andere woning, wat komt er allemaal bij kijken, welke financiële mogelijkheden heb ik bij de koop en verkoop van een woning, wat als verhuizen niet lukt, wat zijn redenen om eventueel te blijven wonen in mijn huidige woning. Een financieel expert van de Van Bruggen Adviesgroep zal informatie geven over het kopen van een huis. Ook is de doorstroommakelaar van 3B Wonen aanwezig. De bijeenkomst vindt plaats van 10.00-12.00 uur in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, Bergschenhoek. Zaal open vanaf 09.45 uur. Graag vooraf aanmelden via de mail: info@welzijnlansingerland.nl of bel 010 - 522 55 45.

Spreekuur Voorouderonderzoek

Regio - Wilt u beginnen met stamboomonderzoek en weet niet hoe dat moet? Bent u al begonnen maar zijn er tijdens het onderzoek vragen ontstaan? Woensdagmiddag 14 december tussen 14.00 en 16.00 uur bent u welkom op het voorouderspreekuur in Stadsarchief Delft, Gantel 21, Den Hoorn. Het spreekuur wordt verzorgd door enkele bestuursleden van de NGV afdeling Delfland en is gratis toegankelijk voor leden en niet-leden. Aanmelden per e-mail via ngv.delfland@gmail.com. Er wordt dan een afspraak van mimimaal een halfuur ingepland. Even langskomen is ook mogelijk.

Met de 3B Bus naar de Kerst-In

Lansingerland - Zaterdag 17 december houdt het Hollands Christelijk Mannenkoor de jaarlijkse Kerst-In. Niet zoals voorgaande jaren in de Hal van Royal Lemkes maar nu in de sfeervolle kerk van OLV Geboorte te Berkel en Rodenrijs. Voor zowel de matinee om 15.00 uur als voor de avonduitvoering om 19.30 uur zijn nog kaarten verkrijgbaar. Zie voor de verkoopadressen de website www.hcm.nu. Mocht u interesse hebben om daarheen te gaan maar moeilijk vervoer kan vinden biedt de 3B Bus de helpende hand. Voor de inwoners van Lansingerland is er de mogelijkheid hier eenmalig gratis gebruik van te maken. Neem hiervoor contact op met de Stichting 3B Bus, telefoon 010-5111794.

Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers van Humanitas Lansingerland richt zich op begeleiding van statushouders bij inburgeren, administratie en welzijn. Vrijwilligers bieden praktische ondersteuning bij het aanvragen van toeslagen en de inrichting van de woning. Bij het wegwijs raken in de gemeente en woonomgeving maar ook bij het zoeken van een sport of hobby. Wil jij een nieuwkomer helpen een goede start te maken in onze gemeente? Meld je dan aan via nieuwkomers.lansingerland@humanitas.nl of kijk op humanitas.nl/lansingerland.

Meezingen met Kinderkoor voor Kerst

Lansingerland - Kinderkoor Zing Mee! nodigt kinderen vanaf groep 4 uit mee te komen zingen. Kinderen uit Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek zijn van harte welkom. De komende weken wordt er geoefend voor Kerstmis. De repetities zijn elke donderdagavond in Parochiehuis Willem Huygensz Noordeindseweg 104 in Berkel van 18.45 uur tot 19.30 uur. De kinderen kunnen daarna meezingen op Kerstavond om 20.00 uur in de RK kerk in Bergschenhoek bij de gezinsviering. Aanmelden voor deelname kan bij Esther van het koor: 06-12257281.

Koersbal voor senioren

Lansingerland - In De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 in Bleiswijk kan elke vrijdag van 09.30-11.15 uur koersbal gespeeld worden, met uitzondering van 23 december. In Ontmoet! in Bergschenhoek elke dinsdag van 9.30–11.30 uur. Koersbal is één van de populairste sporten onder senioren. De sport is vergelijkbaar met jeu de boules, maar wordt binnen gespeeld. Ervaring is geen vereiste, maar gezelligheid natuurlijk wel! Kom langs op dinsdag in Ontmoet! of op vrijdag in De Leeuwerik. Informatie: Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45.

VTV Thuismaatjes gezocht

Lansingerland - Thuismaatjes bemiddelt bij het vinden van vrijwilligers voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, autisme of chronische ziekte. Je kunt je inzetten als maatje (samen wandelen, koffiedrinken of erop uitgaan), oppas (een avond of een middag oppassen in een gezin), speelmaatje (spelletje doen of samen knutselen) of als gastgezin (het kind verblijft bij jou in het gezin bijvoorbeeld een weekeinde of een dag). Aan de hand van een kennismakingsgesprek wordt samen gekeken naar welke deelnemers bij elkaar passen. Daarna vindt het kennismakingsgesprek plaats, waarbij wordt bekeken of het klikt tussen de vrijwilliger en de deelnemer. Is dit het geval? Dan start de match. Vrijwilligers worden begeleid door de professionals van Thuismaatjes. Ze kunnen altijd met vragen bij hen terecht. Info: www.wijzijnvtv.nl/thuismaatjes of stuur een email naar thuismaatjesdelft@vtvzhn.nl.

Moeders voor Moeders

Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 0800 0228070 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl.