Ad hoc vrijwilligers gezocht

Lansingerland - Welzijn Lansingerland zoekt ad hoc vrijwilligers die incidenteel senioren naar het ziekenhuis willen rijden. Beschik je over eigen vervoer en vind je het heerlijk om auto te rijden? Welzijn is hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Vrijwilligers begeleiden senioren naar hun bestemming. Dit doe jij, tegen vergoeding, met je eigen auto. Hiermee help jij mensen die tijdelijk of nog geen gebruik kunnen maken van regulier vervoer en/of geen hulp kunnen krijgen van hun mantelzorger of familie.

Bekende gezichten op Cultuurfestival

Pijnacker - Gitarist Karel Neelis, één van de gezichten van buurttoezicht Berkel en Rodenrijs, en de jonge pianist Nathan Groot Nibbelink (18) treden zaterdag 24 september op tijdens het jaarlijkse Cultuurfestival De Verbeelding in Pijnacker en Delfgauw. Zij doen dit samen met een aantal dichters uit Lansingerland, onder wie Edith Brinkhorst, Marijke Rozendaal, Femmy ten Cate en Cora van der Lee, tussen 13.00 en 14.30 uur in het Kerkelijk Centrum Delfgauw (Zuideindseweg 7). De klassiek geschoolde Nathan brengt onder meer een arrangement van Halvorsen op het Passacaglia van Händel. De toegang is gratis.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Home-Start van Humanitas Lansingerland zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met gezinnen en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met ten minste één kind onder de 18 jaar. Doel is voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie aanvragen en aanmelden kan via Henriëtte Staarthof, tel. 06 – 10026711 en Ellis Neeleman, tel. 06 - 24361018 of via home-start.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Huurdersvereniging Lansingerland

Lansingerland – De Huurdersvereniging Lansingerland is iedere maandagavond tussen 18.00 en 20.00 uur bereikbaar voor vragen met betrekking tot huren (rechten en plichten), tel. 06 – 57737260. Als het nummer in gesprek is, kan men naam en telefoonnummer inspreken en dan wordt er teruggebeld. Vragen stellen kan op ieder moment ook via het mailadres secretariaat@hvll.nl .

SeniorWeb thema-avond

Lansingerland - Vroeger of later krijgt iedereen die een Windows computer heeft te maken met Windows 11, de meest recente versie van het besturingssysteem van Microsoft. SeniorWeb Lansingerland organiseert in samenwerking met Bibliotheek Oostland op woensdag 21 september een informatieavond over Windows 11. Locatie: bibliotheek, Nieuwstraat 25. Aanvang 20.00 uur einde 22.00 uur. Aanmelden vooraf hoeft niet. Gratis toegang. De avond is bedoeld voor iedereen die wil weten wat de komst van Windows 11 betekent. Medewerkers van SeniorWeb informeren u. Er wordt ook een cursus 'Kennismaken met Windows 11' georganiseerd. Start cursus (drie lessen) is op dinsdag 4 oktober in ’t Web in Bleiswijk. Info/aanmelden cursus: mail naar seniorweblansingerland@gmail.com .

Speelgoedbeurs Kids & Kornuiten

Oostland - Op 26 november organiseren de Lions Clubs Nootdorp-Pijnacker en Dames van Oostland gezamenlijk voor de tweede keer de Speelgoedbeurs ‘Kids & Kornuiten’. Deze keer in het speellokaal/theater van de basisscholen Ackerweide/De Bonte Tol in Pijnacker. Nieuwe en gebruikte ‘spullen’ krijgen hier een tweede leven. Je koopt ze op de beurs met ‘Kornuiten’ (speciale beursmunten) voor een vriendenprijsje. De opbrengst gaat naar het goede doel. Dit jaar is dat een project voor Oekraïense schoolkinderen. Kijk voor inleverpunten in Pijnacker, Nootdorp en Berkel en Rodenrijs op www.kidsenkornuiten.nl.

Warme Maaltijdservice Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt mensen die om wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet zelfstandig in staat zijn te koken of een maaltijd op te warmen, warme maaltijden aan huis. Als extra service biedt Welzijn hulp bij het invullen van de bestellijst en zo nodig bij het opdienen van de maaltijd. Er is keuze uit vele verschillende maaltijden en deze worden van maandag tot en met vrijdag tussen 11.30 en 13.00 uur bezorgd. Wie gebruik wil maken van deze service of iemand kent die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur) of via maaltijdservice.3B@welzijnlansingerland.nl. Welzijn kan in de hele gemeente nog vrijwilligers gebruiken. Info: www.welzijnlansingerland.nl.