Round Table Run 2022

Lansingerland/Regio - Zaterdag 10 september werd de Round Table Run 2022 gereden, georganiseerd door de Ronde Tafel 136 Lansingerland. De rally werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd voor relaties. Het was wederom een zeer geslaagde dag waarin weer een prachtig bedrag is opgehaald voor de twee lokale goede doelen die dit jaar zijn gekozen.

Dit jaar hebben de mannen van de Ronde Tafel zich ingezet voor kinderen met een hartafwijking. Met name voor Stichting Groot Hart. Deze stichting maakt een onvergetelijke en complete racebelevenis mogelijk voor ernstig zieke kinderen (www.groot-hart.nl). De Stichting Heart Beat is een belangrijk tweede goede doel. Ook deze stichting organiseert voor gezinnen met jonge hartpatiënten vakanties en eendaagse activiteiten met plezier en ontspanning als uitgangspunt.

Weer liet zich van zijn goede kant zien

De Round Table Run toertocht begon dit jaar bij Bos Logistics in de Spaanse Polder. De weersvooruitzichten waren niet heel goed waardoor een aantal deelnemers zich helaas genoodzaakt voelden om zich af te melden. Toch waren er ongeveer 60 auto's die meededen. Het weer was veel beter dan verwacht en zelfs de zon liet zich zien.
De deelnemers verzamelden zich vanaf 10.45 uur, voor de inschrijving en het routeboekje. Om 12.15 uur was de officiële start en kon de rally beginnen. Al snel reden de deelnemers hun eigen tempo waardoor het voor de bijrijder zaak was om goed te navigeren om geen stempelplaatsen te missen. De eerste stop was in Nootdorp bij Wraptor autobestickering. Daar moest door de bijrijder een actieve opdracht worden gedaan waarna de tocht weer doorging via snelweg en provinciale wegen naar Reeuwijk. Daar stond de koffie klaar en konden de deelnemers even de tijd nemen om elkaar te ontmoeten. Via Moordrecht ging de tocht verder naar Bleiswijk. Bij Havecon Kassenbouw kon een lekker 0.0 biertje gedronken worden en moesten de bijrijders een bal door een gat schieten. Daarna was het tijd om weer naar de Spaanse Polder terug te rijden voor de rest van het dagprogramma.

Loterij

De deelnemers konden loten kopen voor de loterij waarbij mooie prijzen te winnen waren zoals een 2-persoonsarrangement tijdens groot hart dag op Zandvoort, een keramieken BBQ en het bijwonen van een uitzending van het Ziggo Race Café met Rob Kamphues.
De prijs voor best verklede team is gegaan naar de heren van RSI in Rotterdam en beste voor de Rally naar de heren van Wraptor in Nootdorp. Na de prijsuitreiking volgde een heerlijke barbeque en kwam er na een gezellig eindfeest rond 21.00 uur een eind aan een zeer geslaagde dag.