Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek - Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: dinsdag 9 januari, 14.00–16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 - 5241090.

Creatief bij 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Op dinsdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur in De Ark, Oranjestraat 2, gelegenheid voor creatief handwerk zoals het maken van kaarten, haken, breien etc. Mochten er mensen zijn met andere ideeën dan werkt de belangenvereniging daar graag aan mee mits er voldoende deelname is. Ook niet-leden zijn welkom een keertje te komen kijken. U bent al lid voor € 16 per jaar. Inlichtingen: Nel de Veld, tel. 010–5114886.

Open inloop VIP Lansingerland

Lansingerland - Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Zoekt u een leuke klus die bij u past? Het VIP Lansingerland helpt u graag verder. De eerstvolgende open inloop is op woensdagavond 10 januari van 19.00 - 20.00 uur in de Bibliotheek in Berkel en Rodenrijs, Nieuwstraat 25. Vacatures en mogelijkheden zijn te vinden op viplansingerland.nl of mail / bel het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland via info@viplansingerland.nl of 010 -5225545.

Alzheimercafé: 'Wat is dementie?'

Lansingerland – Het thema tijdens het Alzheimercafé op woensdag 10 januari is 'Wat is dementie?'. Dementie kent verschillende verschijningsvormen, zoals de ziekte van Alzheimer, maar ook vasculaire dementie en Lewy Body dementie. Waar verschillen de dementievormen in? Hoe verloopt het proces? Speelt erfelijkheid een rol? En welke behandelmogelijkheden zijn er? Gastspreker is geriater dr. Ziere van het Havenziekenhuis die op deze vragen antwoord geeft. Het Alzheimercafé vindt plaats in De Stander, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek en begint om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur). De toegang is gratis en aanmelding vooraf is niet nodig. Tijdens de avond is er een informatiestand van Alzheimer Nederland aanwezig. Informatie: Linda Jukema, Mantelzorgadviseur, tel. 010-5225545.

Nieuwjaarsbijeenkomst PCOB

Lansingerland - PCOB Lansingerland nodigt de leden van de drie kernen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk van harte uit voor de gezamenlijke Nieuwjaarsbijeenkomst op 11 januari in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Inloop 14.00 uur, aanvang 14.30 uur, einde circa 16.45 uur.
Na de opening zal de heer Arie van der Lugt een presentatie houden over Plantenkwekerij Van der Lugt bv. Vervolgens wordt afscheid genomen van de commissieleden van PCOB Bleiswijk. Daarna is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en nieuwjaar te wensen. Dit alles onder het genot van een drankje en een hapje. Ook niet-leden zijn welkom. Inlichtingen: Henk Oosterwijk, tel. 010-5115271.

Vriendschappelijk Huisbezoek zoekt vrijwilligers

Lansingerland - Er zijn meer mensen dan je denkt die zich eenzaam voelen. Eenzaamheid heeft verschillende oorzaken en kan iedereen overkomen. Soms van korte duur, maar zeker bij het ouder worden, kan de eenzaamheidsperiode lang en zwaar worden en lukt het niet altijd meer om nieuwe sociale contacten op te bouwen. Humanitas biedt kosteloos hulp via het project Vriendschappelijk Huisbezoek. Het contact tussen onze vrijwilliger (m/v) en de deelnemer/cliënt lijkt op het contact tussen goede buren: geregeld een praatje maken, een kopje koffie/thee drinken of buiten een ommetje maken. Steeds weer blijkt dat de bezoekjes van onze vrijwilligers voor de deelnemers één van de fijnste momenten van de week zijn. Interesse of meer weten? Bel met één van de coördinatoren: Jacqueline Henskens, tel. 06-35118716 of Monica van den Akker- Verhoekx, tel. 06-22969676.

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Lansingerland

Lansingerland - De Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Lansingerland is een platform voor belangenbehartiging voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychiatrische beperking of voor chronisch zieken. Bij vragen of belangrijke mededelingen kan men bellen naar 010 – 521 64 65. Indien de telefoon niet wordt opgenomen, kan een boodschap worden ingesproken. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Klussendienst

Lansingerland - De klussendienst van Welzijn Lansingerland is bedoeld voor inwoners van deze gemeente met een laag inkomen die (tijdelijk) problemen hebben om zelf kleine karweitjes in en om het huis te doen. De klussendienst kan helpen met kleine elektrische problemen, reparatie van de rollator, onderhoud van kleine tuintjes en het in elkaar zetten van klein meubilair. Voor elke klus betaalt men, naast de materiaalkosten, € 2,- als bijdrage in de kosten. Contactpersonen: voor Bergschenhoek is dat Jan van Willigen, tel. 010 – 5214205, voor Bleiswijk Wim van Santen, tel. 010 – 5213541 en voor Berkel en Rodenrijs Ondine Duchenne, tel. 010 – 5113554 of 06-14710689. Bellen met Welzijn Lansingerland, tel. 010 – 5225545 kan ook of kijk op www.welzijnlansingerland.nl.