Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan, (ondersteuning te bieden bij) het leggen van contact met uw buren, te bemiddelen tussen u en uw buren, begeleiding van een gezamenlijk gesprek met de buren en het verlenen van nazorg voor naleving van onderling gemaakte afspraken. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 010 – 522 55 45 of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Info: www.buurtbemiddelinglansingerland.nl .

Excursies Koornmolengat

Regio - Tot en met 26 augustus organiseert Rotta elke vrijdagavond een excursie door het prachtige en normaal niet toegankelijke Koornmolengat. Dit moerasveen is nooit ontveend of ontwaterd en er is geen turf gestoken. Over planken loop je langs de sloten en vennen van dit broekbos van wilgen, elzen en essen, afgewisseld door berken, lijsterbessen en hop. Op de plas zwemmen vele soorten watervogels en in de bomen broeden tientallen aalscholvers. De start is om 19.00 uur bij de parkeerplaats bij restaurant de Roerdomp in Zevenhuizen. De duur van de wandeling is ongeveer twee uur. U dient van te voren aan te melden via email corvandelustgraaf@gmail.com of telefonisch 06-29242769 .

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Thuisadministratie van Humanitas Lansingerland helpt inwoners van Lansingerland die het overzicht op hun administratie of de grip op hun financiën zijn kwijtgeraakt. Ben jij het overzicht op je administratie kwijt? Blijf er niet mee rondlopen, maar vraag om hulp! Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. De vrijwilligers bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Ze zijn gemotiveerd en goed getraind. Kun je hulp gebruiken? Wacht niet langer. Neem contact op met Hetty Middelman of een van haar collega's, tel. 06 20 26 52 82, ta.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Koersbal

Lansingerland - In De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 in Bleiswijk kan elke vrijdag van 09.30-11.15 uur koersbal gespeeld worden, met uitzondering van 30 september en 23 december. In Ontmoet! in Bergschenhoek elke dinsdag van 09.30–11.30 uur. Koersbal is één van de populairste sporten onder senioren en niet zonder reden. De sport is vergelijkbaar met jeu de boules, maar wordt binnen gespeeld. Ervaring is geen vereiste, maar gezelligheid natuurlijk wel. Kom langs op dinsdag in Ontmoet! of op vrijdag in De Leeuwerik. Bel voor meer informatie met Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45.

Moeders voor Moeders

Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 0800 0228070 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl.

Praktische hulp Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland ondersteunt senioren door het aanbieden van verschillende praktische diensten. Zij helpen u graag! Vrijwilligers staan klaar en vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen. Bij Welzijn Lansingerland kan men terecht voor hulp bij het doen van boodschappen, belastingaangifte doen (maart-april), klussen in huis, de maaltijdservice. Wie gebruik wil maken van een van deze diensten of iemand kent die hier gebruik van wil maken, neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010–522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur of via de mail info@welzijnlansingerland.nl Of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl .

Repair Café Lansingerland

Lansingerland - Zaterdag 6 augustus is het Repaircafé van 9.00 tot 13.00 uur open voor reparaties. Adres: Smitshoek 18c, Bergschenhoek. De vrijwilligers helpen bezoekers graag om hun product weer aan de praat te krijgen. Men kan samen met de reparateur het product onderzoeken en repareren onder het genot van een kopje koffie. Wat wordt er gerepareerd: elektronische apparaten, textiel, mechanische defecten, kleine meubels. Het Repaircafé komt niet op locatie en ze werken alleen tijdens de openingsuren. De service is in principe gratis zolang er geen onderdelen besteld hoeven te worden. Informatie: www.repaircafe.org of Facebook: RepairCafe Lansingerland. Vragen kan men ook stellen via rclansingerland@gmail.com .

Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden. Er worden regelmatig mantelzorgontmoetingen georganiseerd voor informatie en lotgenotencontact. Wie geregistreerd staat als mantelzorger bij Welzijn Lansingerland wordt automatisch op de hoogte gehouden via een nieuwsbrief. Vervangende mantelzorg door vrijwilligers is ook mogelijk. Informatie/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (werkdagen 09.00-16.30 uur) of mail naar mantelzorg@welzijnlansingerland.nl. Info: www.welzijnlansingerland.nl .

VTV Thuismaatjes gezocht

Lansingerland - Thuismaatjes bemiddelt bij het vinden van vrijwilligers voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, autisme of chronische ziekte. Je kunt je inzetten als maatje (samen wandelen, koffiedrinken of erop uitgaan), oppas (een avond of een middag oppassen in een gezin), speelmaatje (spelletje doen of samen knutselen) of als gastgezin (het kind verblijft bij jou in het gezin bijvoorbeeld een weekeinde of een dag). Aan de hand van een kennismakingsgesprek wordt samen gekeken naar welke deelnemers bij elkaar passen. Daarna vindt het kennismakingsgesprek plaats, waarbij wordt bekeken of het klikt tussen de vrijwilliger en de deelnemer. Is dit het geval? Dan start de match. Vrijwilligers worden begeleid door de professionals van Thuismaatjes. Ze kunnen altijd met vragen bij hen terecht. Info: www.wijzijnvtv.nl/thuismaatjes of stuur een email naar thuismaatjesdelft@vtvzhn.nl .