Jeu de boulestoernooi TOGB met veel deelnemers

Een zonnige dag met gladgestreken banen en veel sportiviteit

Berkel en Rodenrijs - Met een deelname van 128 jeu de boulers mag TOGB, afdeling Jeu de Boules, terugkijken op een geweldig mooi Zomertoernooi. Zij kwamen niet alleen uit Lansingerland, maar vanuit de hele regio had men zich laten inschrijven. Het toernooi is, zoals organisator en tevens trainster Claudia van der Hoek-van Staveren het zich had voorgesteld, uitstekend verlopen.

Eigenlijk was het zaterdag 23 juli net iets te warm om geheel relaxed aan de wedstrijd te beginnen, maar als je voldoende drinkt, er een ijsje wordt uitgedeeld én, nog belangrijker, de meeste deelnemers de nieuwe banen opzochten in de schaduw van de bomen die er al jaren staan, dan is het allemaal wel vol te houden. De vier nieuwe banen liggen wat dat betreft zeer gunstig, maar ook op de banen in de zon werd gestreden om de eer. Met 125 deelnemers heb je ze allemaal hard nodig. Zoals gezegd, er werd gestreden, maar wel sportief.
Het bleek al snel dat er tussen de gasten, afkomstig uit onder meer Rijswijk, Hoogvliet en Hendrik-Ido-Ambacht, enkele 'bijna professionals' tussen zaten want veel deelnemers legden tegen hen het loodje.
"Een regiotoernooi wordt twee keer per jaar gehouden", vertelde Claudia die zelf, zo bleek, ook niet onverdienstelijk speelt. "Dit is het eerste toernooi na de corona-stilte. Er kon worden ingeschreven per koppel", aldus Claudia die zelf ook basislessen jeu de boules geeft bij TOGB.
Om het niet te druk te laten worden was het maximum aantal koppels deze keer, in plaats van zestig, op dertig gesteld. Met de temperaturen van zaterdag wel verstandig. Uiteraard viel er een aantal koppels in de prijzen, gesponsord door Gebrs. Van der Voort in Berkel en Rodenrijs. Belangstelling voor het toernooi was er ook, want alle tafeltjes waren bezet. Een prachtige dag en we kijken uit naar het volgende toernooi.