Houtbank Lansingerland zoekt hulp

Lansingerland - Houtbank Lansingerland zoekt iemand met een hart voor werken met hout. Wie van elk plankje of balkje weer een mooi meubel of gebruiksvoorwerp weet te maken en/of in het verleden timmerman of meubelmaker is geewest, wordt opgeroepen zich te melden. Het is leuk om andere mensen te helpen om mooie dingen van hout te maken. Houtbank Lansingerland zoekt hulp.. Ben je één of twee zaterdagen in de maand beschikbaar (dit kan later meer dagen worden), dan kun je reageren via hblansingerland@gmail.com. Kijk op de website www.houtbanklansingerland.nl voor meer informatie.

Boodschappendienst

Lansingerland - Bent u om welke reden dan ook (even) niet mobiel genoeg om de boodschappen in huis te halen dan kunt u gebruik maken van de boodschappendienst van Welzijn Lansingerland. Een vaste vrijwilliger doet de boodschappen en zo nodig worden de boodschappen ook opgeruimd. Kosten: € 2,- per keer. Wilt u gebruik maken van deze service of kent u iemand die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, boodschappendienst@welzijnlansingerland.nl of tel. 010-5225545 op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur. Informatie: www.welzijnlansingerland.nl. Welzijn Lansingerland kan in de hele gemeente nog vrijwilligers gebruiken. Meer informatie over Welzijn Lansingerland, en hun vrijwilligerswerk, vind je op www.welzijnlansingerland.nl.

Koersbal

Lansingerland - In De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 in Bleiswijk kan elke vrijdag van 09.30-11.15 uur koersbal gespeeld worden, met uitzondering van 30 september en 23 december. In Ontmoet! in Bergschenhoek kan elke dinsdag van 9.30 – 11.30 uur koersbal gespeeld worden. Koersbal is één van de populairste sporten onder senioren en niet zonder reden. De sport is vergelijkbaar met jeu de boules, maar wordt binnen gespeeld. Ervaring is geen vereiste, maar gezelligheid natuurlijk wel! Kom langs op dinsdag in Ontmoet! of op vrijdag in De Leeuwerik. Bel voor meer informatie met Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45.

Gespreksmaatjes

Lansingerland - Vindt u het leuk om onder genot van een kopje thee of koffie, met iemand te praten over de dagelijkse dingen, maar ook diepgaande gesprekken te hebben. Dan is een gespreksmaatje wat voor u. Hoe fijn zou het dan zijn als er eens in de 2 weken (of wekelijks) iemand 1 à 2 uurtjes op bezoek komt? Wie gebruik wil maken van deze service of iemand kent die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur) of via gespreksmaatjes@welzijnlansingerland.nl of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl .Wilt u gespreksmaatje worden? Dan kunt u contact opnemen met Cora Hensems, vrijwillig coördinator.

Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan, (ondersteuning te bieden bij) het leggen van contact met uw buren, te bemiddelen tussen u en uw buren, begeleiding van een gezamenlijk gesprek met de buren en het verlenen van nazorg voor naleving van onderling gemaakte afspraken. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 010 – 522 55 45 of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Info: www.buurtbemiddelinglansingerland.nl .

Moeders voor Moeders

Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 0800 0228070 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl.

VTV Thuismaatjes gezocht

Lansingerland - Thuismaatjes bemiddelt bij het vinden van vrijwilligers voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, autisme of chronische ziekte. Je kunt je inzetten als maatje (samen wandelen, koffiedrinken of erop uitgaan), oppas (een avond of een middag oppassen in een gezin), speelmaatje (spelletje doen of samen knutselen) of als gastgezin (het kind verblijft bij jou in het gezin bijvoorbeeld een weekeinde of een dag). Aan de hand van een kennismakingsgesprek wordt samen gekeken naar welke deelnemers bij elkaar passen. Daarna vindt het kennismakingsgesprek plaats, waarbij wordt bekeken of het klikt tussen de vrijwilliger en de deelnemer. Is dit het geval? Dan start de match. Vrijwilligers worden begeleid door de professionals van Thuismaatjes. Ze kunnen altijd met vragen bij hen terecht. Info: www.wijzijnvtv.nl/thuismaatjes of stuur een email naar thuismaatjesdelft@vtvzhn.nl.

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Thuisadministratie van Humanitas Lansingerland helpt inwoners van Lansingerland die het overzicht op hun administratie of de grip op hun financiën zijn kwijtgeraakt. Ben jij het overzicht op je administratie kwijt? Blijf er niet mee rondlopen, maar vraag om hulp! Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. De vrijwilligers bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Ze zijn gemotiveerd en goed getraind. Kun je hulp gebruiken? Wacht niet langer. Neem contact op met Hetty Middelman of een van haar collega's, tel. 06 20 26 52 82, ta.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Zomerbridge B.O.B.

Lansingerland - Bridgevereniging B.O.B. (Bridgen Overdag Berkel) organiseert weer zomerbridge. Op de woensdagmiddagen 6, 13, 20 en 27 juli en 3 augustus in De Stander, Wilhelminastraat 1 in Bergschenhoek. Deelnemers kunnen enkele of alle middagen komen bridgen. Aanmelden kan via de mail: afmeldenbob@gmail.com . Na aanmelding ontvangt men digitaal een flyer waarin alle informatie staat aangegeven. Aanvang 13.30 uur, einde 17.00 uur. Deelname kost € 4,00 per middag per persoon, aanmelding is noodzakelijk. Ook wie geen bridge-partner heeft, kan zich inschrijven, er wordt dan een partner gezocht. B.O.B. start in september weer met het bridgeseizoen op de woensdagmiddag in Rehoboth in Berkel en Rodenrijs. Informatie: tel. 06-80051052.

Nationale tuinweek Groei & Bloei

Lansingerland - Van 11 tot en met 19 juni. Traditioneel wordt in deze week een 'ladies night' georganiseerd. Dit jaar is dat op 15 juni. Iedereen neemt deel aan een drietal mini workshops, onder andere bloemschikken en snoeischaar slijpen. Voor deze laatste workshop kunt u uw eigen snoeischaar meenemen. Locatie: kas van Ruud Hogervorst, A.H. Verweijweg 26, (hoek Abraham Molenaarweg), Berkel en Rodenrijs. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. De toegangsprijs is inclusief koffie/thee met iets lekkers en een drankje in de pauze en na afloop. Deelnamekosten € 17,50 (leden van Groei & Bloei € 15). Aantal deelnemers: maximaal 30 dames. Uw inschrijving geldt pas als de bankoverschrijving is ontvangen. Aanmelden via: info@lansingerland.groei.nl of per telefoon 010-5117016 of 010-5112182. Deelnamekosten overmaken op rekening NL68 RABO 0307 4300 49 t.n.v. KMTP/Groei&Bloei Afd. Lansingerland. In de pauze en na afloop is er ruim gelegenheid om fuchsia plantjes te kopen.

Open Tuinen weekend

Lansingerland - 18 en 19 juni, 10.30 – 16.00 uur. Onderstaande tuinen zijn aangemeld. U kunt een routekaartje en lijst van de deelnemende tuinen downloaden van website www.lansingerland.groei.nl . Bezoek aan de tuinen is op eigen risico. Toegang gratis.
Berkel en Rodenrijs: tuin Zonneveld, Rodenrijseweg 507 (alleen zondag), tuin Van der Valk: Zuidersingel 75 G (beide dagen), tuin Hulst: Rodenrijseweg 339 (beide dagen), tuin Van der Kooij, Astersingel 31 (alleen zaterdag), tuin Van Dam: Freesiastraat 8 (alleen zaterdag), tuin Maan, Meerweg 8 (beide dagen), tuin Van Scheijndel, Castor 1 (beide dagen), tuin Van Rieven, Smaragd 32 (alleen zondag), tuin Hogervorst: A.H. Verweijweg 26 (beide dagen).
Bergschenhoek: tuin Glerum, Frans Halslaan 74 (beide dagen).
Bleiswijk: tuin Van Dijk, Merenweg 12 (beide dagen), de Tuin van Heden, ingang naast Wageningenstraat 30 (beide dagen), tuin Achter de Wilgen, Hoefweg 229 (beide dagen).