Bleiswijk - Het is Weidevogels 1 niet gelukt om de koppositie over te nemen van Tjoba uit ’s-Heer Hendrikskinderen. De Bleiswijkers speelden in de belangrijke thuiswedstrijd gelijk waardoor de achterstand op de koploper nog steeds twee punten is. In de eerste aanval van Weidevogels was het direct raak. Tjoba raakte hierdoor echter niet overrompeld en reageerde al snel met de 1-1. Na de eerste tien doelpuntrijke minuten stond er al een 5-4 stand op het scorebord. In het resterende gedeelte van de eerste helft vielen de doelpunten aan beide kanten minder snel. Het verschil bleef daardoor klein, wat resulteerde in een 10-10 ruststand. Ook in de tweede helft ontliepen de ploegen elkaar weinig. Weidevogels nam bij een 16-15 stand voor het eerst weer een kleine voorsprong. In de slotfase kwam de thuisploeg steeds voor, maar na de 22-21 benutten de gasten hun laatste kans, waardoor de wedstrijd eindigde in 22-22. “Ik denk dat we de wedstrijd hadden kunnen en misschien ook moeten winnen”, oordeelt hoofdcoach Peter de Waard. “Maar over de hele wedstrijd gezien waren we wel gelijkwaardig aan elkaar.” Hoewel de Bleiswijkers het niet meer in eigen hand hebben, is promotie naar de eerste klasse nog niet uit zicht. “We moeten zoveel mogelijk punten pakken, we hebben in de zaal gezien hoe belangrijk dat is”, aldus de Waard.
Volgende week speelt Weidevogels opnieuw thuis, dan tegen GKV uit Den Haag, dat vijfde staat. De wedstrijd start om 15.30 uur op het sportcomplex Merenveld.