Vrouwen Berkel koploper na winst op Blauw Geel'55

Berkel en Rodenrijs - Op een koud, regenachtig en winderig sportpark was iets na half drie de aftrap voor de ontmoeting tussen Berkel en Blauw Geel'55 uit Ede. De winst van 7-1 bracht de Vrouwen van CVV Berkel aan de kop van de eerste klasse A. Komende zaterdag is - afhankelijk van het al dan niet doorgaan van de competitie - de topper tegen IJFC, dat tweede staat en één wedstrijd minder heeft gespeeld. Aanvang 12.00 uur.

De thuisclub nam zaterdag op Het Hoge Land direct het initiatief met druk naar voren en snel veldspel. Dat resulteerde uiteraard in kansen en binnen twinitg minuten viel dan ook de eerste treffer en het was Lindy Hogedoorn die fraai de 1-0 noteerde.
In die fase kwamen de gasten er niet aan te pas en het was wederom Lindy Hogedoorn die wist te scoren, 2-0. In de 24e minuut was er een vrije trap buiten de zestien voor Blauw Geel '55. De bal werd snoeihard en onhoudbaar in het doel geschoten, 2-1. Hiermee was de spanning terug in de wedstrijd en lag alles weer open. Er werd echter in de eerste helft niet meer gescoord.
Na de verdiende thee stelde de thuisclub orde op zaken en boekte uiteindelijk een riante en zeer verdiende overwinning. Het was Jonna Hulshof die de 3-1 in de touwen schoot, waarna aanvoerder Demi Verlangen de 4-1 noteerde. De gasten waren hierdoor toch echt uit het veld geslagen en kwamen er nog maar sporadisch aan te pas. Berkel wilde een grote uitslag boeken en deze kwam er ook ruimschoots. Femke van der Burg scoorde 5-1, waarna het slotakkoord nog tweemaal voor de ongrijpbare Lindy Hogedoorn was. Zij bepaalde, na eerst de 6-1 gescoord te hebben, de eindstand op 7-1. Een schitterende overwinning voor speelsters en staf wat een heerlijk gevoel geeft in aanloop naar het vervolg van de competitie.
De KNVB maakt deze week bekend of de competitie in december een vervolg krijgt. Dit in verband met de aangescherpte coronamaatregelen waardoor er 's avonds niet meer getraind kan worden.