Genomineerden Vrijwilligersprijs 2021

De gemeente Lansingerland reikt elk jaar vrijwilligersprijzen uit. Zonder vrijwilligers zouden er bij verenigingen en organisaties en in wijken en buurten veel zaken niet kunnen gebeuren. Met het uitreiken van deze vrijwilligersprijzen spreekt de gemeente haar waardering voor vrijwilligers uit en wil hen daarmee extra in het zonnetje zetten. Dit jaar wordt er naast de individuele en groepsprijs ook een speciale prijs uitgereikt voor Cultuurvrijwilligers.

De volgende vrijwilligers(groepen) zijn genomineerd:

Groep vrijwilligers:
Buurtbemiddeling Lansingerland (Welzijn Lansingerland), Coöperatieve vereniging Nieuwe Lansinger Stroom, Klusvrijwilligers Middin de Nieuwe Lansingh, Oudheidkundige Vereniging & Museum Bleiswijk, Schippers veerpont ’t Verlaat (Staatsbosbeheer), Scouting Bleiswijk, Sint en meer Lansingerland, Stichting Stop Geluidsoverlast HSL, Trainers Schaats & Inline Lansingerland, de Klussendienst van Welzijn Lansingerland.

Vrijwilliger individueel:
Ad Heintz (De Paardestal, 3B-Bus en PCI), Gaby Cordia (Zonnebloem), Gert Schuring (Brandweer, Roparun, Hulp Letland, Wielerpromotie, Parochiekern Berkel en Rodenrijs), Hannie van den Heuvel (Bewonersorganisatie Rotte), Wanda Schepers (Humanitas Lansingerland).

Cultuurvrijwilligers:
Jay’s Place muziek, zang & dans – Corrie Vogelaar, Molenaars Oude Tractoren – Hans v.d. Spek, Theater ’t Web – Rik Hoofs.

Jury kiest de winnaars

Een jury met gemeenteraadsleden buigt zich over de genomineerden en kiest per categorie een winnaar. Een lastige taak omdat eigenlijk alle vrijwilligers een prijs verdienen. Vanwege de huidige coronamaatregelen is het nog niet zeker of er een nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis is waar de winnaars normaal hun prijs in ontvangst nemen. Daarom worden de prijzen in januari op een andere manier, maar met gepaste aandacht, uitgereikt. De gemeente deelt hiervan beelden op haar sociale media.

Dank

De gemeente Lansingerland werkt nauw samen met het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland als het gaat om vrijwilligerswerk en het waarderen van vrijwilligers in Lansingerland.
Zij willen graag alle vrijwilligers bedanken voor hun enorme inzet. Zonder hen zou veel niet kunnen gebeuren. Vrijwilligers maken Lansingerland daarom altijd een stukje mooier.
Het Vrijwilligers Informatie Punt - VIP Lansingerland is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Zij zijn bereikbaar via info@viplansingerland.nl of via telefoon 010 - 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk staat op viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter.