Corona gooit roet in het eten

The Young Messiah komt toch niet naar Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - The Young Messiah van Tom Parker is een moderne muzikale bewerking van Händels Messiah die het levensverhaal van Jezus vertelt. Tom Parkers stuk uit 1979 werd origineel opgevoerd door de New London Chorale en is nog altijd erg populair. Vooral rond kerst trekt het stuk volle zalen: zo zou het op 11 december door The Choir Company opgevoerd in Berkel en Rodenrijs. Helaas nopen de nieuwe coronamaatregelen de organisatie het concert af te gelasten.

Gemma Karsemeijer

Tom van der Hoeven uit Berkel en Rodenrijs zingt sinds 2013 mee met projectkoor The Choir Company. Dit is het zevende jaar dat hij meezingt met The Young Messiah, maar hij zingt ook mee met andere projecten van The Choir Company. Zo is hij bezig met een project met Remko Harms, die vooral bekend is van LA The Voices. Ook zingt Tom al sinds 2010 bij het Hollands Christelijk Mannenkoor.
The Young Messiah van Tom Parker bestaat uit elf gangbare popbewerkingen uit Händels Messiah. De stukken zijn een combinatie tussen klassiek en pop, waardoor het nog altijd populair blijft. “Het verhaal dat verteld wordt, maar ook de muziek, de entourage… alles bij elkaar maakt het iedere keer weer bijzonder”, vertelt Tom. Dit is het negende jaar dat The Young Messiah door The Choir Company wordt opgevoerd. Het publiek is divers: sommige mensen komen vooral voor de muziek, terwijl andere mensen vooral voor het verhaal komen. Ook zitten er mensen tussen die normaalgesproken niets hebben met klassieke muziek, maar die wel enthousiast worden van The Young Messiah.

Zingen bij The Choir Company

Het concert in Berkel en Rodenrijs wordt nu hopelijk in 2022 opgevoerd door projectkoor The Choir Company en wordt georganiseerd door de organisatie Events For Christ. The Choir Company is een Christelijk koor, waar iedereen na een geslaagde auditie welkom is. Mensen kunnen zich per project opgeven en ze kunnen dan thuis repeteren voor dat project. Daarna zijn er enkele repetitiemomenten met het hele koor. Deze repetities vinden door het hele land plaats en de bezetting is altijd anders: “Hartstikke leuk, want je weet nooit van tevoren wie er allemaal mee gaan zingen.” Op deze manier heeft Tom veel inspirerende, enthousiaste mensen leren kennen. Ook de koorbezetting voor The Young Messiah bevat mensen uit het hele land.

Restitutie

De organisatie en het koor hoopten dit jaar gewoon te kunnen zingen, maar het concert mag vanwege corona helaas niet doorgaan. Het is jammer voor alle voorbereidingen en inspanningen van organisatie en koorleden voor het slagen van deze tour.
“Het is heel teleurstellend, maar ook wel begrijpelijk gezien de zorgelijke situatie. Het gevolg is wel dat je concertagenda tot het einde van het jaar is leeg geveegd", aldus Tom.
De organisatie staat garant voor eventuele restitutie. De bij Van Atten in Berkel en Rodenrijs gekochte tickets kunnen daar ingewisseld worden.