TOGB brengt koploper eerste nederlaag toe

Hoogeveen - In wat waarschijnlijk de laatste wedstrijd voor de winterstop was, aangezien er door de nieuwste coronamaatregelen niet meer getraind kan worden, heeft TOGB nog even zijn visitekaartje afgegeven bij koploper Hoogeveen in Drenthe. Bas Mourits (2x) en Sitor Sla scoorden voor het team van Mark Schuur in een wedstrijd zonder publiek.

Omdat de oefenmeesters van beide teams graag offensief spelen, was de eerste helft boeiend om te zien. TOGB deed in de beginfase wat Hoogeveen verzuimde. Een aanval waar ondermeer Sitor Sla, Leroy Zwarteveld en Ameling bij betrokken waren, werd door Bas Mourits binnengewerkt 0-1. TOGB werd een strafschop onthouden bij vasthouden van Bas Mourits. De mooiste TOGB-aanval van de dag kon door Max Le Fevre net niet voldoende richting worden meegegeven om de 0-2 op het bord te zetten. Een minuut later was Hoogeveen wel succesvol, 1-1. Het was Sitor Sla die TOGB op 1-2 zette na goed voorbereidend werk van Max le Fevre en Guus Steerneman.

Redding

Hoogeveen startte in het laatste kwartier van de eerste helft aan een offensief. Het team van trainer Nico Haak zette aan en probeerde TOGB vast te zetten. TOGB was echter bij de les en liet zich niet verrassen. Nadat Hoogeveen een vrije trap had gekregen, liet Zwarteveld zien een prima doelman te zijn. Heerkens stuurde de bal met gevoel naar de hoek waar Zwarteveld met een een uitstekende redding de bal uit het doel tikte.
Hoogeveen begon de tweede helft aanvallend. Bij een tegenstoot werd een inzet van vleugelaanvaller Guus Steerneman nog door doelman Meekhof gekeerd, maar twee minuten later had de doelman geen antwoord op de inzet van Mourits. Hij schoot de 1-3 binnen na een achterwaartse kopbal van Le Fevre.
Om een beslissing te forceren speelde de koploper de lange bal in de hoop dat deze een keer goed zou vallen voor de lange spitsen. TOGB verdedigde echter slim, waardoor het nog niet echt in gevaar kwam. Trainer Mark Schuur besloot toch een aantal aanpassingen door te voeren om de punten veilig te stellen. Paternot loste Steerneman af en Heintjes verving de moegestreden Mourits.
TOGB speelde de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd om te winnen. Het verstopte zich niet en loerde op de counter. Vlak voor tijd kreeg Hoogeveen weer hoop. Van Dijk verschalkte Zwarteveld met een lob en zette de 2-3 op het bord.
Trainer Mark Schuur was na de wedstrijd een tevreden man. "We hebben vandaag met een ploeg die gemiddeld 20 jaar is, een prima wedstrijd op de mat gelegd en staan nu een keer aan de goede kant van de score. En dat met een team dat vier vaste basisspelers miste. Hoogeveen heeft veel kwaliteit, speelt graag via de as en daar heeft mijn team goed op geanticipeerd."