TOGB zaterdag moeizaam langs SDV

Berkel en Rodenrijs - Wat waarschijnlijk de laatste wedstrijd voor de winterstop was, leverde het team van TOGB zaterdagcoach Raymond Kraaybeek drie punten op. Op Het Hoge Land was TOGB met 4-1 te sterk voor het Rotterdamse SDV.

In een uitermate povere eerste helft zag TOGB de gasten binnen vijf minuten op voorsprong komen. Na slecht doordekken op het middenveld kon de linksbuiten heel makkelijk, maar wel zeer fraai, de 0-1 binnenschieten. Direct na de aftrap had Marc Twaalfhoven de schade kunnen herstellen. Hij zette de goede voorzet van Julian Meijer echter niet om tot een doelpunt.
Na een kwartier viel dan toch de gelijkmaker. Sam Havenaar draaide vanaf links de bal afgemeten de zestien in waar Marc Twaalfhoven ditmaal met het hoofd wel trefzeker was, 1-1. De rest van de eerste helft was TOGB inspiratieloos en gefrustreerd.
Het was duidelijk dat het na de pauze anders moest. Gezien de kwaliteit die TOGB in de ploeg heeft, moest er van deze tegenstander gewonnen kunnen worden. Met een kleine aanpassing begon TOGB de tweede helft. Rob Gerritsma verlengde met het hoofd binnen vijf minuten een vrije trap van Jim Havenaar voor de 2-1 voorsprong. Hierna was het wachten op meer doelpunten voor de thuisploeg. Veel pogingen werden echter om zeep geholpen. Tot in de 75e minuut de doelman van SDV een schot van Sam Havenaar slecht verwerkte en de 3-1 een feit was. In blessuretijd schoot Pim Doesburg nog uit een vrije trap de 4-1 binnen, waardoor de overwinning nog enige glans kreeg. Door deze overwinning stijgt TOGB iets op de ranglijst.