De gemeenteraad steunt een motie van GroenLinks met 19 voor en 11 stemmen tegen voor een tussenvoorziening statushouders, stond in De Heraut van 10 november jl. geschreven.
Wat een blamage voor de gemeenteraad die (“met de nodige omzichtigheid") het zo goed meent met statushouders. Voor de motie stemmen om politiek te scoren, omdat je op je vingers kunt uittellen dat een tussenvoorziening een lachertje is, aangezien de reguliere voorzieningen niet eens kunnen worden ingevuld.
Niemand, maar ook niemand, bedenkt dat Hergerborch een prima locatie is en kan blijven (“midden in de samenleving”). Nee, het gebouw moet worden platgewalst. Een gebouw uit de jaren zestig, nota bene gerenoveerd in de jaren’80/90 toen er van twee kamers één kamer is gemaakt.
En achter Hergerborch wordt de Oranjewijk in puin geslagen ("midden in de samenleving”) waar tot voor kort blijkbaar nog achtergestelde bewoners woonden want die woningen waren niet meer om in te wonen. Ze waren verouderd en hadden geen isolatie was het argument. Dus plat slaan die zooi, aldus diegenen die er voor hebben geleerd, op in de vaart der volkeren. Kapitaalsvernietiging van de bovenste plank. Hadden die woningen niet aan jongeren kunnen worden uitgegeven en wat dacht je van het huisvesten van statushouders in plaats van in “modulaire units"? Wie wil er een aantal modulaire units in zijn wijk, los van de kostbare voorziening?!
Dat wordt wat met de Oranjewijken in Lansingerland. Voor Bergschenhoek kun je het alvast invullen met de smoes "dan kunnen de achterliggende gronden in één plan worden opgenomen". Ik hoor de politiek al spreken over een win-win situatie.
NB wat betreft de tussenvoorziening: richt het leeggekomen noodschoolcomplex naast het gemeentehuis op zeer korte termijn in en trek je niks aan van het nieuwsbericht van 10/11 dat er op… een locatie in ons land… commentaar was over te weinig privacy!! Alle voorzieningen zijn aanwezig neem ik aan, inclusief de vloerbedekking, zet er wandjes in met een deur erin en binnen 14 dagen is het pand gereed om uit te geven.

A. in ’t Veld
Bergschenhoek