Bridge bij Bridge Club Lansingerland

Lansingerland - Bridge Club Lansingerland (BCL) heeft twee speelmomenten: dinsdag, aanvang 20.00 uur, en donderdag, aanvang 09.15 uur, in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2, Berkel en Rodenrijs. Op dinsdag wordt in vier lijnen en op donderdag in twee lijnen in een rankingcompetitie gespeeld. Belangstellenden kunnen een paar keer vrijblijvend meespelen. Voor wie geen partner heeft, kan in overleg bekeken worden of er iemand beschikbaar is. Inlichtingen: voor de dinsdagavond mail naar wsdinsdag@bridgebcl.nl of bel 06 - 18933266 en voor de donderdagochtend: wsdonderdag@bridgebcl.nl / 06 - 51089512 (let op: dit zijn nieuwe nummers). Bel of mail gerust als u wilt kennismaken met de club.

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek - Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. Mensen die de pijn van verlies en rouw voelen, kunnen gebaat zijn met aandacht en het delen van gevoelens en verhalen. Maar ook een lach is niet verboden. Het leven kent veel soorten van verlies: gezondheid, de partner, je kind, je levenslust… Hoe overleef je dat? En hoe kan er weer geleefd worden? In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: dinsdag 2 november, 14.00–16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang parkeerplaats van het Hospice, tel. tel. 010 - 5241090.

Inloopspreekuur Reuma

Zoetermeer - De Reumapatiëntenvereniging Zoetermeer e.o. houdt op woensdag 3 november inloopspreekuur Reuma in het Forum in het Stadshart te Zoetermeer. Dit inloopspreekuur is gratis en voor iedereen toegankelijk. Door een ervaringsdeskundige wordt ruim de tijd genomen voor een gesprek en voorlichtingsmateriaal is ruim voorhanden. Vooraf aanmelden hoeft niet. Let op: tijd en plaats zijn gewijzigd! Het spreekuur vindt plaats van 13.00 tot 15.00 uur op het entresol aan een grote tafel, dit wordt aangegeven met de banner van de Reumavereniging. Het Forum is bereikbaar via een van de drie ingangen: Stadhuisplein 1, Engelandlaan 502 en Perron Randstadrail halte Stadhuis. Info: www.rpvzoetermeer.nl .

Gastzangers Requiem van Mozart

PIjnacker - Vanaf woensdag 3 november kunnen belangstellenden met Oratoriumkoor Cantando Pijnacker mee studeren aan het Requiem van Mozart en enkele andere mooie liederen van Mozart, Händel en Haydn. Er worden met name sopranen, tenoren en bassen gezocht. De uitvoering is ter ere van het 112-jarig bestaan van het koor op 12 februari 2022 in de Dorpskerk, Koningshof 3 te Pijnacker. Deelnamekosten: € 60. De repetities zijn op woensdag van 20.00–22.00 uur in de Ontmoetingskerk, Klapwijkseweg 91 te Pijnacker. Aanmelden kan via een mail naar oratoriumkoorcantando@gmail.com dan ontvangt u een inschrijfformulier.

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Thuisadministratie van Humanitas Lansingerland helpt inwoners van Lansingerland die het overzicht op hun administratie of de grip op hun financiën zijn kwijtgeraakt. Ben jij het overzicht op je administratie kwijt? Blijf er niet mee rondlopen, maar vraag om hulp! Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. De vrijwilligers bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Ze zijn gemotiveerd en goed getraind. Kun je hulp gebruiken? Wacht niet langer. Neem contact op met Hetty Middelman of een van haar collega's, tel. 06 20 26 52 82, ta.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Koersbal

Lansingerland - Op dinsdag kan om 09.30 uur weer Koersbal worden gespeeld in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek, einde 11.30 uur. In De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 in Bleiswijk kan dit elke vrijdag van 09.30-11.15 uur. Koersbal is één van de populairste sporten onder senioren en niet zonder reden. De sport is vergelijkbaar met jeu de boules, maar wordt binnen gespeeld. Hierdoor is het mogelijk om de sport het hele jaar door te spelen. Daarbij is het geen ingewikkelde sport waardoor geheel geschikt voor beginners. Ervaring is daarom geen vereiste, maar gezelligheid natuurlijk wel! Speelt u ook gezellig mee? Kom dan langs op dinsdag in Ontmoet! of op vrijdag in De Leeuwerik. Bel voor meer informatie met Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45.

Spreekuren ouderenadvies

Lansingerland - Zo lang als mogelijk prettig en veilig thuis blijven wonen? De ouderenadviseur denkt mee bij vragen over wonen, zorg, welzijn en administratie. Er is geen indicatie nodig om begeleiding of advies te krijgen en de hulp is gratis. Er zijn spreekuren waar u zonder afspraak binnen kunt lopen om vragen te stellen of advies te krijgen. Waar/wanneer:
-Bergschenhoek, Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, maandag 10.30-11.30 uur,
-Bleiswijk, De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, woensdag 10.30-11.30 uur,
-Berkel en Rodenrijs, Bibliotheek Oostland, Nieuwstraat 25, vrijdag 10.30–11.30 uur.
Vragen/informatie: Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 5225545 of info@swsl.nl.