Computercafé SeniorWeb

Berkel en Rodenrijs - Elke donderdag tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen belangstellenden terecht in de vestiging van Bibliotheek Oostland, Nieuwstraat 25, met vragen over computers, tablets en smartphones. Medewerkers van SeniorWeb zitten dan klaar om vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Loop gewoon even binnen, de toegang is gratis. Een afspraak vooraf maken is ook mogelijk. Mail dan naar seniorweblansingerland@gmail.com. Vermeld dan ook om welk probleem of vraag het gaat en om welk apparaat (Windows of Mac PC/Laptop, Android smartphone of tablet, iPad of iPhone).

'Wild aan de muur'

Berkel en Rodenrijs - Arno Overdevest houdt de komende tijd een aantal open dagen met als thema 'Wild aan de muur'. Wanneer: de open dagen zijn zaterdag 30 en zondag 31 oktober, zaterdag 6, zondag 7, zaterdag 13 en zondag 14 november, telkens van 11.00 tot 17.00 uur. De BeachFlag staat bij de poort van Atelier/Artotheek Overdevest, Meerweg 55 in Berkel en Rodenrijs. Buiten deze open dagen is het atelier ook op afspraak te bezoeken: info@atelieroverdevest.nl of 06 - 558 122 54.

Lunchconcert

Berkel en Rodenrijs - Zondag 31 oktober zingt Leanne Serena bij het lunchconcert in Willem Huygensz., Noordeindseweg 104. Met gitaar en piano brengt ze bekende nummers en verrassend eigen repertoire. De lunch start om 12.15 uur met koffie, soep en broodjes en duurt tot 14.00 uur. Kaarten à € 10 all-in zijn verkrijgbaar via Cultuuraanhetlint.nl en bij Van Atten in Berkel Centrum. Bij de ingang is de verplichte Corona QR check.

Kaartvereniging De Twee Troeven

Berkel en Rodenrijs – Op maandag wordt er van 13.30 tot 16.45 uur gekaart in de benedenzaal van de Pius X kerk aan de Anjerdreef 48 in het Rodenrijs. Organisator is De Twee Troeven, een kaartvereniging voor 50-plussers. Men kan er klaverjassen en bridgen. Nieuwe leden zijn van harte welkom zich bij deze club aan te sluiten. Wat betreft het bridgen: aan hen het verzoek zich op tijd aan te melden bij Theo van de Meer (tel. 010 - 511 85 78), zodat hij de indeling kan maken. Informatie: Jeanne Bloom (voorzitter), tel. 010-5115553.

Open maaltijd in De Bron

Berkel en Rodenrijs - Vrijdagavond 29 oktober is de volgende maandelijkse Open maaltijd. Belangstellenden zijn van harte welkom voor een gezellige avond met een warme maaltijd, ook vegetarisch en koffie of thee na. Mee-eten is gratis. Aanmelden kan door een email te sturen aan openmaaltijd@gkvdebron.nl of door te bellen/appen met 06 - 23480731. De maaltijd begint om 18.00 uur in kerkgebouw De Bron, Rodenrijseweg 97. Een coronapas is niet nodig, de ruimte wordt geventileerd.

Ophalen oud papier

Berkel en Rodenrijs - Elke 3e en 4e donderdagavond van de maand wordt er oud papier opgehaald in de wijken van Berkel en Rodenrijs. Raadpleeg uw AfvalWijzer voor de juiste ophaaldag voor uw wijk. Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerplaatsen te worden neergezet. De opbrengst gaat naar de Prins Johan Frisoschool en een aantal verenigingen die ook meedoen met het ophalen van het papier.

Vrijwilligers De Naeld gezocht

Berkel en Rodenrijs - Activiteitenclub 'de Naeld' in de van Naeldwijcklaan stelt zijn deuren open voor alle ouderen in onze gemeente. Iedere zondagmiddag is er van 14.30 tot 17.00 uur een gezellig samenzijn met spelletjes, klaverjassen, sjoelen en Rummikub. Dinsdagmiddag kan er van 13.00 tot circa 17.00 uur worden geklaverjast. Er is een bar voor koffie/thee, drankjes en een versnapering. Ouderen zijn van harte welkom, zij kunnen gerust eens langs komen. Informatie kan worden opgevraagd bij Henny de Vos-Klootwijk, tel. 06 - 28367200. De Naeld zoekt ook vrijwilligers van 60-75 jaar die bij toerbeurt deze middagen willen verzorgen. Ook hiervoor kunnen belangstellenden bij Henny de Vos terecht.

3B-Sociaal belang

Berkel en Rodenrijs - Op donderdagmiddag 4 november wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden in gebouw De Ark, Oranjestraat 2. Aanvang 14.00 uur.