"Van broodje carpaccio tot vegan burger, wij hebben voor ieder wat wils"

Restaurant Midas in Berkel een succes

Berkel en Rodenrijs - Restaurant Midas opende maart 2021 haar deuren in Berkel en Rodenrijs, maar het concept is gestart in Woerden. Eigenaar Sjoerd Mampaey vertelt trots over zijn Midas.

Laura Dofferhoff

Sjoerd nam het Woerdense restaurant in 2009 samen met zijn vader over. Beide mannen hadden al veel ervaring in de horeca. "Ik heb na mijn middelbare school de Middelbare hotelschool gevolgd en mijn vader had altijd een pannenkoekenhuis in Gouda. Toen ik zeven jaar was stond ik daar al te helpen, liep ik daar als kleine jongen achter de bar." Op zijn elfde stond Sjoerd voor een gulden per uur op een kratje af te wassen en sindsdien is hij bij zijn vader blijven werken. "Op een gegeven moment vroeg mijn vader of ik de zaak van hem wilde overnemen of dat ik wat anders wilde. Ik wilde graag een dagzaak dus daar zijn we samen naar gaan zoeken."

Woerden

"Ik had een leraar op de horecaschool die uit Woerden kwam en hij attendeerde mij op het feit dat Midas een nieuwe eigenaar zocht." Sjoerd kende de broodjeszaak al van de tijd dat hij daar werkte tijdens de Woerdense VakantieWeek. "Vaak had ik de ochtend erna een kater en dan ontbeet ik bij Midas."
Binnen twee maanden was de overname rond. Oorspronkelijk werd de Woerdense broodjeszaak opgericht in 1981 door Ad en Baukje Wolf. "Het was in die tijd echt een broodjeszaak met een vleesvitrine, een bar en ouderwetse bruine banken. De broodjes waren daar een groot succes, omdat je er voor een goede prijs rijkelijk gevulde broodjes kon eten." Na de overname heeft Sjoerd flink verbouwd. Midas heeft nu een nieuw interieur en de kaart is naar deze tijd aangepast. "We hebben nu een verse juicehoek zodat we alle sappen vers kunnen bereiden. Er wordt niks aan toegevoegd en alles is biologisch. Ook hebben we vegetarische en vegan burgers aan het menu toegevoegd."

Corona

Door corona heeft alles een tijdje platgelegen, maar Sjoerd riep zijn team bij elkaar en samen hebben ze besloten dat ze door moesten gaan. Zo hebben ze de bezorgservice opgestart. "Op een zondag moesten we dicht en dinsdagochtend zaten de broodjes al in de auto voor de bezorgdienst."
Na de coronaperiode nam Sjoerd restaurant Annie in Berkel en Rodenrijs over van eigenaar Joost. "Ik kwam via mijn broer met hem in contact, die hebben samen acht pannenkoekenhuizen. Joost moest één zaak afstoten zodat hij de rest van zijn zaken draaiende kon houden in deze zware financiële periode. Dus toen heb ik de zaak overgenomen."

Midas in Berkel

"Aangezien we nog niet open mochten zijn we ook in Berkel begonnen met het bezorgen van onze luxe broodjes en gerechten. Op 26 april mocht het terras open en in de zomer konden we gelukkig helemaal open. We hebben vanaf toen een goed seizoen gedraaid ondanks de lastige opstart!"
De Berkelaar weet Midas inmiddels steeds beter te vinden, al moesten ze in het begin wel even wennen. "Bij Annie kon je vooral tapas en bites eten. Hier bij Midas zijn we meer van de voor-, hoofd- en nagerechten. Salades, burgers, steaks en lekkere broodjes daar zijn wij goed in."
Midas Berkel is dinsdag tot en met zondag van 10:30 tot 21:00 geopend.