Tentweek voor kinderen basisschool

Berkel en Rodenrijs - Weet je nog niet wat je aankomende donderdag en vrijdag gaat doen? Kom naar de Tentweek in Rehoboth, Wilhelminastraat 2. Het feest kon vorig jaar niet doorgaan, maar nu gelukkig weer wel. Er zijn nieuwe avonturen van Sam en Jiddo, er wordt samen gezongen, geknutseld en er worden spelletjes gedaan. Wanneer: donderdag 21 en vrijdag 22 oktober met op zondag 24 oktober een feestelijke afsluiting. Tijd: 10.00 - 12.15 uur, zaal open 09.45 uur. De Tentweek wordt georganiseerd door de Dorpskerk en De Ark.

ACR kelderverkoop

Berkel en Rodenrijs - Het Actie Comité Rehoboth, Wilhelminastraat 2, is iedere donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur geopend voor de verkoop en het brengen van kleine spullen. Daarnaast is de kringloopwinkel ook iedere zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur geopend voor verkoop en het brengen van kleine spullen. Als je deze spullen niet zelf kunt brengen, kun je een telefonische afspraak maken om het op donderdagavond op te laten halen. (010-8423331 of 06-39455987).

Ophalen oud papier

Berkel en Rodenrijs - Elke 3e en 4e donderdagavond van de maand wordt er oud papier opgehaald in de wijken van Berkel en Rodenrijs. Raadpleeg uw AfvalWijzer voor de juiste ophaaldag voor uw wijk. Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerplaatsen te worden neergezet. De opbrengst gaat naar de Prins Johan Frisoschool en een aantal verenigingen die ook meedoen met het ophalen van het papier.

Activiteiten KBO

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 22 oktober organiseert de KBO een klaverjasmiddag in Parochiehuis Willem Huygensz., aanvang 13.30 uur. Inleg € 3,-. Op dinsdag 26 oktober is er tekenen en schilderen, aanvang 10.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Petrus.

Zusters uit Dordt

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 24 oktober om 11.00 uur komen de zusters van Maria Stella Matutina uit Dordrecht naar de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk aan de Noordeindseweg. Zij komen deze keer met negen zusters en verzorgen op indrukwekkende wijze a capella alle gezangen tijdens de viering. Omdat het Mariamaand is brengen ze ook een bijzonder Marialied. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig. Na de viering is er om 12.15 uur koffiedrinken in Willem Huygensz. achter de kerk. Bij de ingang van de zaal zal de verplichte coronacheck gevraagd worden. De zusters verkopen daar hun zelfgemaakte producten, zoals confitures, kaarsen en cd’s om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. De cd’s bevatten bijzondere opnamen van hun meerstemmig gezongen repertoire van de afgelopen jaren.

Klaverjassen Activiteitenclub ‘De Naeld’

Berkel en Rodenrijs – Elke dinsdag kan er in De Naeldhorst geklaverjast worden. De zaal gaat om 13.00 uur open, aanvang 13.30 uur. Inlichtingen: Henny de Vos-Klootwijk, tel. 06-28367200.

Kaartclub de 4 Azen

Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag organiseert kaartclub de 4 Azen onder leiding van Hans Rens een klaverjasmiddag in de Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan. Inloop 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Inleg: € 2,50.

Repetities Mannenkoor HCM

Berkel en Rodenrijs – Het Hollands Christelijk Mannenkoor is weer met zingen begonnen. Tot nu toe werd kerkgebouw De Ark hiervoor gebruikt. Echter de grootte van het koor en de 1,5 meter afstand die aangehouden moet worden maakt De Ark voor nu even minder geschikt. Daarom wordt voorlopig iedere maandagavond onder leiding van dirigent Arjan Breukhoven gerepeteerd in kerkgebouw De Bron, Rodenrijseweg 97. De repetitietijd is van 19.30 tot 21.00 uur zonder pauze. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom, graag wel van te voren aanmelden via hcm.secr@gmail.com.

Open maaltijd in De Bron

Berkel en Rodenrijs - Vrijdagavond 29 oktober is de volgende maandelijkse Open maaltijd. Belangstellenden zijn van harte welkom voor een gezellige avond met een warme maaltijd, ook vegetarisch, en koffie of thee na. Mee-eten is gratis. Aanmelden kan door een email te sturen aan openmaaltijd@gkvdebron.nl of door te bellen/appen met 06 - 23480731. De maaltijd begint om 18.00 uur in kerkgebouw De Bron in Berkel en Rodenrijs, Rodenrijseweg 97. Een coronapas is niet nodig, de ruimte wordt geventileerd.