Kerstshow bij De Driesprong is weer oogstrelend

Zoetermeer - Het weekend is nog maar net voorbij of we zien bij het Tuincentrum De Driesprong in Zoetermeer het publiek op maandagochtend al weer binnen stromen met maar één doel voor ogen: ‘we willen de nieuwe kerstshow zien en onze inkopen op tijd doen’. Inderdaad, hij is er weer! Leiding en medewerkers zijn er de afgelopen vijf weken vele, vele uren mee bezig geweest maar het resultaat is er ook naar. Verbazingwekkend wat ze er ieder jaar weer van weten te maken!

Door John Hofman

“Ja, we mogen weer”, zegt Albert van der Velden die, met collega Ralph Smaal, verantwoordelijk is voor het inrichten van de kerstshow. Hij loop’ al ruim veertig jaar mee in het bedrijf dus hij weet waar hij het over heeft. “Met zo’n 25 medewerkers zijn we de afgelopen vijf weken in touw geweest, maar iedereen is nog even enthousiast en kan met trots kijken naar het eindresultaat”, aldus Albert. “We willen nu eenmaal elk jaar de eerste in de regio zijn die de kerstshow gereed hebben. We streven er naar om het publiek het eerste weekend van oktober te kunnen ontvangen.” De kerstshow heeft dit jaar als motto ‘Celebrate Traditions’, want het kerstfeest mag weer, na de heftige coronaperiode, worden gevierd. Kerst 2020 werd hoofdzakelijk binnenshuis gevierd, want restaurants waren gesloten. Albert: “Toch kun je wel zeggen dat er toen veel ellende buiten was, maar des te meer gezelligheid binnen!” De kerstshow heeft deze keer een sjieker imago dan voorheen. Ook de traditionele kleuren als wit goud, parel, zilver en rood mogen weer. Er is een romantische afdeling ingericht, er staat een groot aantal kunstkerstbomen die niet van echt zijn te onderscheiden en het thema Natuur zien we diverse keren terug in de artikelen. Voor de kinderen staan de drie beroemde pinguïns uiteraard weer kerstliedjes te zingen. Overigens wordt bij De Driesprong ieder jaar volop rekening gehouden met de kinderen die met hun ouder(s) meekomen. Er is volop vermaak voor hen aanwezig. Je kunt op deze kerstshow uren vertoeven. De looproute geeft aan hoe je niets hoeft te missen en krijg je trek dan is er altijd nog het restaurant waar je heerlijk kunt eten en/of iets drinken. “De horeca is behoorlijk uitgebreid tijdens de coronaperiode en er is daardoor een flinke stap gemaakt voor de inwendige mens!”, aldus Van der Velden.

Workshops voor de kinderen

Het inkopen van alle artikelen is dit keer hoofdzakelijk gedaan op de Europese beurzen en online in China, waar normaal gesproken elk jaar in oktober een team van De Driesprong persoonlijk naar toe gaat, maar dat kon nu niet vanwege de corona. Er staat inmiddels weer heel veel moois en de keuze is groot. Komende weken zal dit assortiment nog verder worden uitgebreid. Zo is er nu ook weer de ‘Wensput’ neergezet voor de Stichting Ambulance Wens. “Ieder jaar kunnen we de stichting na de kerst een mooi bedrag schenken”, zegt Albert. Tot nu toe ziet het eigen team talenten, medewerkers en stylisten kans om ieder jaar een prachtige kerstshow te realiseren. Mede dankzij de LED-verlichtingsmogelijkheden is er nu meer mogelijk. Wat nog steeds de aandacht van de klanten trekt zijn de prachtige kerstdorpjes met treinen die rijden en lantaarns die branden. Liefhebbers/verzamelaars hiervan zullen ook deze keer weer nieuwe dingen ontdekken.
In de herfstvakantie zijn er workshops voor de kinderen en bovendien is er voor hen een kid’s corner ingericht.

Het beleven van de kerstshow is net zo belangrijk als het kopen van de artikelen. Zijn alle medewerkers inmiddels al niet een beetje ‘kerstmoe’ omdat ze er weken mee bezig zijn geweest? “Nee hoor, ook voor hen is ieder jaar anders en mogen ze hun creativiteit er op los laten”, zegt een enthousiaste Albert van der Velden. ”Over enige tijd zijn er alweer zo’n 35 mensen bezig voor Oud en Nieuw! Wat betreft de verkoop van vuurwerk (veel online, red.) behoren wij tot de Top Vijf van Nederland!
De Driesprong vindt u aan de 4e Stationsstraat 462 in Zoetermeer, op de driesprong Pijnacker, Berkel en Rodenrijs, Zoetermeer.