Tweede onderlinge toernooi bij Jeu de Boules TOGB

Berkel en Rodenrijs - Nadat er ’s nachts behoorlijk wat regen was gevallen, kon zaterdagmiddag 31 juli toch het tweede onderlinge toernooi gehouden worden bij Jeu de Boules club TOGB. De afgelopen weken is de drainage aangepast en de resultaten hiervan waren nu goed te zien. De banen waren in een goede conditie.

Om half één begonnen 32 deelnemers verdeeld in een A en B poule aan de wedstrijden.
In de B poule viel direct het geweld van nieuwkomer Tjeerd Plantinga op. Met twee keer 13–0, 13–3 en 13–8 versloeg hij al zijn tegenstanders. Iedere keer schoot hij de ballen die er al lagen een eind weg. Hij werd dan ook onbedreigd eerste met een saldo van 41. Volgende keer mag hij het in de A poule laten zien. Frits van Spronsen, Peter Havenaar en Truus van der Poel en Corry Lavue wisten als enige in de B poule drie potjes te winnen.
In de A poule begon Gerard Vijverberg enigszins verrassend met twee nederlagen. Hij herstelde zich met een goede derde en vierde pot. Ron van der Velde en John van den Bulk maakten geen fout en wisten als enige al hun potjes te winnen. Goed voor hun klassement.
Om half 5 maakte voorzitter Harry Docter de volgende uitslagen bekend.
Poule A: 1e Ron van der Velde 8 punten saldo 41, 2e John van den Bulk 8 punten saldo 15, 3e Ben Straver 6 punten saldo 28 en 4e Peet van Winden 6 punten saldo 22.
Poule B: 1e Tjeerd Plantinga 8 punten saldo 41, 2e Frits van Spronsen 6 punten saldo 27, 3e Peter Havenaar 6 punten saldo 23 en 4e Truus van der Poel 6 punten saldo 18.
De nummers 1 en 2 konden kiezen uit een fles wijn of een waardebon.
Hierna bleef het op het terras van Place de l’Opper met de aanwezigheid van vele supporters nog lang gezellig. Het volgende maandelijkse toernooi is op 28 augustus.

Nieuwe leden welkom

Jeu de boules wordt steeds populairder. Harry: "Schroom niet om eens bij TOGB tafeltennis-dart-jeu de boules op sportpark Het Hoge Land een balletje te gooien. We zijn elke dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag vanaf 13.15 uur open. Nieuw is dat we ook donderdagavond vanaf 19.30 uur open zijn voor de werkenden onder ons. Het is een leuke ontspannende sport, wees welkom!"